Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Premianții concursului de matematică ”Pitagora” 2017. Rezultate deosebite pentru elevii din Alba Iulia şi Sebeş

Publicat

în

Alba Iulia în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Primăria Alba Iulia a organizat cea de-a XVIII-a ediţie a Concursului interjudeţean de matematică „PITAGORA”. Concursul s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială” Vasile Goldiş” din Alba Iulia în data de 8 aprilie 2017. Este un concurs destinat elevilor din clasele IV-VIII, pasionaţi de matematică.
Sunt evaluate competenţe avansate de rezolvare a exerciţiilor şi problemelor de tip GM şi Olimpiadelor de matematică, precum şi probleme de aplicaţii ale matematicii în viaţa cotidiană. Au fost înscrişi un numar de 203 elevi din judeţele Alba,Sibiu,Cluj.O mică festivitate de premiere a fost organizată sâmbătă, la ora 17.00, în holul instituției de învățământ.
Directorul Valeria Cîmpean i-a felicitat pe toți participanții și le-a spus că îi așteaptă și la anul în număr la fel de mare. La final  elevii au fost premiaţi ( premii de excelenţă,premiul I,II,III în bani) şi diplomă pentru menţiuni şi participare.
Clasa a IV-a
IOANI CĂTĂLIN GABRIEL – ŞCOALA GIMNATIALĂ „MIHAI EMINESCU” ALBA IULIA 28,00 puncte – premiul I
POPA SEBASTIAN – ŞCOALA GIMNAZIALĂ „AVRAM IANCU” ALBA IULIA 28,00 puncte – premiul I
ŞUŞA MIRIAM – ŞCOALA GIMNAZIALĂ „REGINA MARIA” SIBIU 28,00 puncte – premiul I
MACAVEI SONIA – ŞCOALA GIMNAZIALĂ „O. HULEA”  AIUD 27,75 puncte – premiul II
SPADA MATTEO – ŞCOALA GIMNAZIALĂ „REGINA MARIA” SIBIU 27,05 puncte – premul III
Clasa a V-a
SĂVEANU PETRU ALEX – ŞCOALA GIMNAZIALĂ „LIVIU REBREANU” CLUJ-NAPOCA 27,00 puncte – premiul de excelenţă
BUMBU PAUL COSMIN – COLEGIUL NAŢIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBEŞ – 21,50 puncte – premiul I
MUNTEAN DAVID CRISTIAN – COLEGIUL NAŢIONAL” LUCIAN BLAGA” SEBEŞ – 20,00 puncte – premiul II
BUTA PAVEL – COLEGIUL NAŢIONAL „GH. LAZĂR” SIBIU – 18,50 puncte – premiul III
Clasa a VI-a
ARON DARIUS IOAN – COLEGIUL NAŢIONAL „GH. LAZĂR SIBIU” – 24,50
puncte – premiul de excelenţă
BRICIU BOGDAN – ŞCOALA GIMNAZIALĂ „VASILE GOLDIŞ” ALBA IULIA – 23,00 puncte – premiul I
CRIŞAN DENISA – LICEUL GERMAN SEBEŞ – 22,75 puncte – premiul II
LORINTZ ALEXANDRU – COLEGIUL NAŢIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBEŞ – 22,50 puncte – premiul III
Clasa a VII-a
GIURGIU TEOFIL COSTIN – ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI EMINESCU” ALBA IULIA – 19,00 puncte – premiul de excelenţă
OLTEAN ROBERT – COLEGIUL NAŢIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBEŞ – 18,00 P’puncte – premiul I
DOGAR DARIUS – COLEGIUL NAŢIONAL” LUCIAN BLAGA” SEBEŞ – 17,00 puncte – premiul II
RUSU CRISTINA – ŞCOALA GIMNAZIALĂ „MIHAI EMINESCU” ALBA IULIA – 16,00 puncte – premiul III
Clasa a VIII-a 
RUS RAREŞ CĂTĂLIN – ŞCOALA GIMNAZIALĂ ” MIHAI EMINESCU” ALBA IULIA – 24,00 puncte – premiul de excelenţă
BRETEA VLAD – ŞCOALA GIMNAZIALĂ  „AVRAM IANCU” ALBA IULIA – 20,00 puncte – premiul I
AVRAM PAULA – LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ALBA IULIA – 15,00 puncte – premiul II
BUSTAN ŞTEFANIA – ŞCOALA GIMNAZIALĂ CÎMPENI – 12,00 puncte – premiul III
Felicităm toți elevii pentru că au reușit să treacă peste emoțiile inerente participării la un astfel de concurs și le dorim mult succes celor din clasa a VIII-a care vor susține în curând Evaluarea Națională.

Salvează

Salvează

Salvează

Elit - Gustul Desăvârșit

Salvează


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Vizită de lucru a Prefectului județului Alba la Serviciul de Gospodărire a Apelor. Care au fost subiectele dezbătute

Publicat

în

FOTO| Vizită de lucru a Prefectului județului Alba la Serviciul de Gospodărire a Apelor. Care au fost subiectele dezbătute

În cursul acestei săptămâni, prefectul Nicolae Albu a efectuat o vizită de lucrul la sediul Serviciului de Gospodărire a Apelor Alba, unde, împreună cu Sorin Vlad și cu inginerul șef Ioana Săliștean, au analizat situația lucrărilor executate pe teritoriul județului.

A. Lucrări cuprinse în planul tehnic al SGA Alba:

Valoarea totală a acestor lucrări pentru anul 2022 este de 9,575 mii lei, cuprinzând lucrări de întreținere a construcțiilor hidrotehnice și a cursurilor de apă (cosiri – 307 ha, terasamente – 197,00 mii mc, lucrări din piatră și anrocamente – 3816,00 mc, lucrări din beton – 934,00 mc, reprofilări și decolmatări de albii – 85,0 km, igienizări și tăieri de vegetație – 188,00 km).

Elit - Gustul Desăvârșit

Dintre acestea, în primele 5 luni ale anului s-au realizat următoarele capacități: cosiri – 67 ha, terasamente – 78 mii mc, lucrări din piatră și anrocamente – 320,00 mc, lucrări din beton – 4,00 mc, reprofilări și decolmatări de albii – 20,0 km, igienizări și tăieri de vegetație – 69,00 km.

Principalele cursuri pe care s-au realizat aceste capacități sunt: Valea Ampoița – la Ampoița (toaletări), Dig mal dreapta Râul Târnava Mare – la Blaj, Râul Secaș – la Cunța (decolmatare), Valea Șpring – la confluența cu Valea Boz (decolmatare), Valea Daia – la Daia Română (decolmatare), Râul Sebeș, pod Petrești – baraj Petrești (reprofilare)

Pana la sfârșitul anului, SGA Alba va executa lucrări în următoarele zone: Valea Cenade (decolmatare), Râul Ampoi la Bărăbanț (igienizări, decolmatări, reparații dig parapet), Valea Cetea – la Benic (apărare de mal cu anrocamente, prag de fund), Valea Geoagiu – la Geoagiu de Sus (prag de fund, apărare de mal cu traverse), Valea Pian – amonte Pian (decolmatare/ prag de fund/ apărare de mal cu gabioane), Pârâu Abrud – la Abrud (regularizare), Valea Caselor – la Câmpeni (regularizare), Valea Turdaș – la Turdaș (decolmatare)

B. Obiective de investiții care au fost recepționate în 2022:

1. Regularizare și consolidare Pârâu Cricău – La Cricău;
2. Regularizare și consolidare Valea Țelna

C. Obiective de investiții în curs de promovare:

1. Regularizare Pârâu Galda – în Galda de Jos – Lucrările de execuție vor începe după încheierea contractelor de servicii și lucrări. Studiul de Fezabilitate actualizat este avizat la nivel de ABA Mureș și urmează procedura de avizare ANAR și MAP.
2. Regularizare Pârâu Abrud – la Abrud – Lucrările de execuție vor începe după încheierea contractelor de servicii și lucrări. Studiul de Fezabilitate actualizat este avizat la nivel de ABA Mureș și urmează procedura de avizare ANAR și MAP.
3. Regularizare Râu Arieșul Mare și afluenți, amonte acumularea Mihoiești – Lucrările de execuție vor începe după încheierea contractelor de servicii și lucrări – pentru obiectul Albac.
4. Amenajarea Râului Arieș Și Afluenți pentru apărarea împotriva inundațiilor – loc. Câmpeni, Baia de Arieș, Lunca Arieșului și aval Ac. Mihoiești – Lucrările de execuție vor începe după încheierea contractelor de servicii și lucrări.
5. Amenajare pârâu Răchita, la Răchita – Pentru avizarea și realizarea proiectului este necesar se demola gardurile executate pe malul râului Răchita. Nu se poate propune o alta soluție din cauza geografiei locului.
6. Regularizare și consolidare Valea Bucerdea, com. Ighiu – Urmează avizarea în sedința de analiză a Consiliului tehnico-economic al Ministerului mediului, Apelor și Pădurilor.
7. Regularizare Râu Aiudel – la Aiud.

D. Proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020

Mărirea gradului de protecție împotriva inundațiilor în bazinul hidrografic Mureș prin ridicarea clasei de importanță a infrastructurii existente de apărare, pe raza județelor Alba, Hunedoara și Arad – în județul Alba lucrările propuse se vor executa pe raza localităților: Ocna Mureș, Blaj, Tiur, Vințu de Jos, Vurpăr, Șibot și Sărăcsău.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend, din județ. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend, din județ. Recomandări pentru participanți

La sfârșitul acestei săptămâni, pe raza judeţului nostru vor avea loc mai multe evenimente în spaţiul public astfel că echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor executa misiuni specifice, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, pentru ca aceste manifestări să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul manifestării „Ziua Rozelor”, organizată în localitatea Ciumbrud, precum și pe timpul festivalului „Cultură pentru Cultură” din Luncile Prigoanei.

Totodată, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la manifestarea sportivă „Turul Ciclist al Sibiului”, care va avea ca loc de desfășurare zona Șugag-Dobra-Jina.

Elit - Gustul Desăvârșit

În vederea evitării unor evenimente neplăcute, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţeni să respecte măsurile de ordine stabilite de organizatori şi forţele de ordine, iar în caz de nevoie să solicite sprijinul acestora în mod direct sau prin apel telefonic la numărul de urgenţă ,,112”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Târgul de Joburi de la Aiud: O parte dintre aiudeni și-au găsit un loc de muncă. Care au fost ofertele

Publicat

în

Târgul de Joburi de la Aiud: O parte dintre aiudeni și-au găsit un loc de muncă. Care au fost ofertele

Târgul de Joburi, organizat de Primăria municipiului Aiud, a însemnat participarea a 20 de companii aiudene, care caută să angajeze peste 230 de noi oameni.

Pozițiile au fost dintre cele mai diverse, potrivite atât pentru cei cu studii superioare sau medii, cât și pentru cei fără studii: contabil, tehnician în construcții, manager hotelier, director de magazin alimentar, agent vânzări, manager cooperativă, inginer horticol, personal curățenie, șef de tură magazin alimentar, portar, șofer, spălător de vase, ospătar, ajutor de ospătar, bucătar, ajutor de bucătar, recepționer hotel, vopsitor, lăcătuș, sudor, economist, director adjunct de magazin alimentar, lucrător comercial, brutar, patiser, gestionar magazin, tâmplar, zidar, electrician, fierar betonist, subinginer constructor, muncitori necalificați, etc.).

Rezultatul pozitiv al evenimentului constă în faptul că o parte dintre aiudeni și-au găsit un loc de muncă, iar alții interesați pot în continuare să identifice un loc de muncă în baza centralizării pe care am realizat-o.

Elit - Gustul Desăvârșit

Târgul de Joburi a fost apreciat și de către antreprenorii aiudeni, care ne-au transmis faptul că este primul târg de joburi la care participă, la inițiativa unei primării din județul Alba. De asemenea, faptul că în urma acestui târg își vor putea găsi fie și un angajat, este un succes.

Sunt puține situațiile în care autoritatea publică locală poate crea locuri de muncă în mod direct. Cei care creează locuri de muncă sunt antreprenorii, iar Primăria municipiului Aiud sprijină antreprenoriatul aiudean pentru că este cel care aduce plus-valoare și bunăstare în comunitate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare