Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Pregătiri pentru începerea anului școlar la Ocna Mureș: Cum se vor desfășura cursurile la unitățile de învățământ din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 2 septembrie, la Primăria Ocna Mureș a avut loc o întâlnire informală despre pregătirile pe care conducerile școlilor orașului le fac pentru ca noul an școlar să înceapă în condiții cât mai bune pentru elevi. Acest lucru este cu atât mai important cu cât, în contextul pandemiei, trebuie îndeplinite și respectate o serie de condiții specfice.

S-a insistat în mod deosebit ca clasele terminale (clasele a VIII-a și a XII-a) să își desfășoare activitatea didactică în condiții normale, iar dacă este posibil și alte clase să beneficieze de acest lucru.

Școala gimnazială „Lucian Blaga” își va desfășura orele normal, la clase. Există spații și bază materială pentru ca orele să se desfășoare normal, pentru toate clasele de elevi.

Liceul teoretic „Petru Maior” își va desfășura orele normal pentru toate clasele a VIII-a și a XII-a, cu observația că clasele a XII-a vor avea orele în săli din cadrul clădirii Liceului Tehnologic. De asemenea, clasele care au un număr mai mic de elevi își vor desfășura orele normal, în clase. Celelalte clase de elevi vor avea un program hibrid, perioade de ore la clasă alternând cu perioade de ore online.

Liceul Tehnologic își va desfășura procesul educațional în condiții normale pentru toate clasele.

Cât privește baza materială ce va fi asigurată conform OG 144/2020 prin fonduri nerambursabile, conducerile unităților școlare vor prezenta propunerile de achiziții, astfel încât acestea să fie efectuate în cel mai scurt timp.

În aceste zile în toate școlile se efectuează lucrări de dezinfecție, reparații, renovări, multe din ele, făcându-se, chiar dacă termenul pare din alte vremuri, prin acțiuni de voluntariat al unor firme din orașul nostru. Se fac toate eforturile și demersurile pentru ca școlile să fie pregătite cât mai bine pentru 14 septembrie.

Mai multe firme din oraș precum și personalul primăriei vor lucra inclusiv sâmbăta și duminica, până la terminarea lucrărilor, pentru aducerea la parametrii corespunzători a claselor de la Școala mică (str N. Iorga). Materialele utilizate sunt donate de diverse firme din Ocna Mureș tocmai pentru ca anul școlar să înceapă în cele mai sigure condiții.

Totul va fi bine, noul an școlar se va desfășura în siguranță pentru toți copiii noștri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea