FOTO| Povestea unei absolvente a Colegiului Militar din Alba Iulia: De la influența spre cariera militară la funcția de ofițer specialist în Biroul de Mentenanță Aviație
FOTO| Povestea unei absolvente a Colegiului Militar din Alba Iulia: De la influența spre cariera militară la funcția de ofițer specialist în Biroul de Mentenanță Aviație
O absolventă a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia și-a povestit parcursul în cariera militară, pornind de la dragostea față de cariera militară, insflată de verișoara sa, până când a ajuns să ocupe funcția de ofițer specialist în Biroul de Mentenanță Aviație din cadrul Bazei 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”.
„Se spune că mereu începuturile sunt dificile, însă atâta timp cât ai susținere din partea celor din jur și dorință de a performa nimic nu este imposibil.
Domeniul în care activez îl pot defini ca fiind unul destul de complex, ce implică o multitudine de provocări și obstacole. Fiecare zi reprezintă un nou mister, iar soluționarea încercărilor la care suntem supuși se finalizează prin resimțirea celei mai mari satisfacții, momentul acela în care vezi că aeronava este funcțională, efectuază zborul fără nicio problemă, iar echipa aterizează în siguranță.
Faptul că ai contribuit oricât de puțin în a o vedea zburând, reușește să-ți ofere doza de bucurie din ziua respectivă.
Prin purtarea uniformei militare ți se acordă de către societate o etichetă, iar pentru mine această etichetă reprezintă apartenența la un întreg, disciplină, rigurozitate, patriotism, ordine și corectitudine, iar acestea din urmă sunt și valorile pe care le promovez.
„Ideea de a urma o carieră militară nu a fost dintotdeauna o opțiune pentru mine. Până în clasa a VIII-a visam să devin medic, însă în acel an perspectiva asupra viitoarei mele cariere a luat o întorsătură puțin diferită. Verișoara mea, absolventă a Colegiului Național Militar ‘‘Mihai Viteazul” din Alba Iulia, mi-a insuflat în acea perioadă ideea de carieră militară pe care am primit-o imediat cu mult entuziasm, deoarece știam că acest colegiu este unul de prestigiu, unde pregătirea și performanța elevilor sunt pe primul loc.
Am pășit în acestă etapă cu gândul de a deveni medic militar, însă începând cu clasa a XI-a aviația a început să capete o altă însemnătate pentru mine, de aici și alegerea mea în prezent.
Întrucât sunt o personă sociabilă, în cadrul activității pe care o desfășor, îmi place că reprezint un element cheie în cadrul comunicării dintre subunitățile bazei, agenții economici și alte unități militare, astfel încât orice problemă apărută să poată găsi o rezolvare într-un timp cât mai scurt.
Ca orice ofițer, îmi doresc să am o evoluție frumoasă în carieră, să ajung un stâlp important al acestui sistem, totodată și un camarad de nădejde.
Îmi doresc să reușesc să conduc și să coordonez o echipă de oameni foarte bine, încât să știe că în orice moment că se pot baza pe mine, la fel cum mă bazez eu în prezent pe oamenii ce mă înconjoară. Iubesc ca profesionalismul și ambiția să fie două dintre cele mai importante valori ce mă însoțesc și de aceea oricare ar fi drumul spre care m-aș îndrepta, viața fiind destul de imprevizibilă, îmi doresc să las o amprentă plăcută în urma mea și de ce nu, într-o bună zi să ajut la crearea unor noi valori, așa cum îmi doresc să ajung într-o bună zi și eu.
Deși nu am foarte mult timp de când am pășit pentru prima dată în această bază, pot spune că într-un timp foarte scurt aceasta a devenit a doua mea familie. Am fost primită călduros în acest mediu și încă din primele zile am simțit că acesta este un loc prielnic de a mă dezvolta atât pe plan profesional, cât și personal.
Baza 95 Aeriană repezină punctul de lansare în viitoarea mea carieră și temelia în formarea mea ca ofițer inginer.
Unul dintre aspectele pe care m-am bazat mereu a fost acele că nu contează unde te afli, ci pe cine ai alături. Cred că aceste cuvinte descriu cel mai bine colectivul din care fac parte. Sunt înconjurată de oameni minunați, bine pregătiți de la care am foarte multe de învățat.”
Sublocotenent Flavia – Lorena Hrițuleac are 23 de ani și ocupă funcția de ofițer specialist în Biroul de Mentenanță Aviație din cadrul Bazei 95 Aeriană ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”.
S-a născut în Petroșani, județul Hunedoara, iar începând cu vârsta de 14 ani a decis să urmeze cursurile Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul” din Alba Iulia, considerând această decizie ca fiind unul dintre pașii importanți făcuți la acea vreme și care au ajutat-o să se definească astăzi ca om.
Următoarea etapă a fost absolvirea Academiei Tehnice Militare ‘‘Ferdinand I” din București, specializarea Aeronave și motoare de aviație, iar în prezent este studentă la programul de studii universitare de masterat în Ingineria Sistemelor Aeronautice al Academiei Tehnice Militare ‘‘Ferdinand I”, București.
Motto-ul după care își ghidează existența este al lui Albert Einstein: ,,Valoarea unui om rezidă în ceea ce dă el, nu în ceea ce e capabil să primească”.
Celor care vor să urmeze o carieră militară le transmite să-și urmeze inima dacă simt că acesta este drumul lor, dar să țină cont de aspectele ce caracterizeză majoritatea militarilor: disciplină, ambiție, respect și devotament.
Felicitări și mult succes în continuare!”, au transmis reprezentanții paginii de socializare a Forțelor Aeriene Române.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Acord de recunoașterea vinovăției încheiat de un șofer mort de beat, care a intrat cu mașina într-un scuar pe autostrada A1: 10.000 de euro, mita pe care a vrut să o dea polițiștilor
Acord de recunoașterea vinovăției încheiat de un șofer mort de beat, care a intrat cu mașina într-un scuar pe autostrada A1: 10.000 de euro, mita pe care a vrut să o dea polițiștilor Un șofer mort de beat, care a intrat cu mașina într-un scuar pe autostrada A1 a încheiat un acord de recunoaștere a […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii