Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Povestea Lindei, o cățelusă abandonată în curtea unui azil din Apuseni: ”Aduce alinare și zâmbete în sufletul celor care au cea mai mare nevoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Povestea Lindei, o cățelusă abandonată în curtea unui azil din Apuseni: ”Aduce alinare și zâmbete în sufletul celor care au cea mai mare nevoie”

Linda este o cățelusă de talie mare, din rasa comună, care a fost abandonată în curtea azilului de bătrâni din orașul Abrud și unde își duce veacul de atunci, printre persoanele vârstnice și personalul instituției.

Deși iubită și îngrijită de cadrele și pacienții azilului, viața ei nu a fost ferită de pericole. La ultima fătare a făcut 9 pui care au avut un sfârșit tragic, care ar fi putut fi și al ei. Această poveste s-a repetat de două ori pe an, până la sfârșitul lunii mai, când Linda a fost sterilizată cu ajutorul Asociației ”Apuseni Spirit”, organizație non-guvernamentală, fondată în 2021 din dorința comună de a ajuta.

Deși ea nu are o casă a ei, unde să trăiască în deplină siguranță, acum are șansa la o viață mai liniștită. Atât pentru ea, cât și pentru cei din jurul ei: ”Sperăm că tragediile să se fi sfârșit, ca ea să poată să continue să aducă alinare și zâmbete în sufletul celor care au cea mai mare nevoie. Nevoie de înțelegere și compasiune, sentimente de care omul rar mai este capabil”, au transmis reprezentanții asociației.

Ca Linda sunt mulți alții. Unii câini abandonați au povești mult mai triste. Alții au stăpân, dar sunt supuși acelorași pericole și agresiuni din partea oamenilor sau altor câini, pentru că se înmulțesc pe domeniul public.

”Stă în puterea noastră să schimbăm asta. Cu ajutorul voluntarilor și sponsorilor noștri, în cea mai recentă campanie de sterilizări, am reușit să reducem riscul înmulțirii necontrolate a 60 de animale, și, odată cu asta, riscul tragediilor din viețile lor, cât și ale locuitorilor din Abrud și localitățile limitrofe.

Sterilizările sunt cea mai eficientă și umană formă de a pune capăt problemei câinilor de pe străzi. Dacă aveți animaluțe nesterilizate (femele sau masculi), vă rugăm insistent să le sterilizați, mai ales dacă au acces în afara curții, unde pot da naștere la pui care ajung pe străzi. Dacă nu aveți posibilitatea, contactați-ne pentru a vă programa la următoarea campanie. Doar așa putem opri cercul vicios al înmulțirii câinilor comunitari.

Susținând sterilizările și cerând sprijinul autorităților locale în campanii de sterilizări, puteți contribui la evitarea unei risipe enorme de bani publici – zeci de mii de lei din bugete locale alocate unor contracte cu hingheri, care de ani de zile NU rezolvă problema”, au mai spus cei de la Asociația ”Apuseni Spirit”.

Pentru a continua astfel de acțiuni, este însă nevoie de sprijin.

Cum puteți ajuta ?

-Participând ca voluntar la aceasta acțiuni (curățat țarcuri, transport caini, prindere câini de pe strada etc)
-Donând custi pentru pisici (avem foarte putine)
-Donând cuști pliabile pentru câini (cele din plastic sunt greu de transportat și depozitat)
-Donând bani pentru masa și cazarea medicilor.

Orice ajutor contează. Vă mulțumim!

Card Bancar:
donate.stripe.com/28o16r8az51F1dmfYY
Transfer Bancar:
ASOCIATIA APUSENI SPIRIT
IBAN – RO98BTRLRONCRT0619071002
PayPal: [email protected]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea