Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: POVESTEA IMPRESIONANTĂ a unui albaiulian “adoptat”. Cum a ajuns Ionuţ, cel care în urmă cu ceva ani dormea pe străzi, astăzi, un antrenor de dans de mare succes

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A fost găsit pe stradă la vârsta de 8 ani, de către un medic din Cluj. A crescut la o casă de copii din Alba Iulia, până la vârsta de 21 de ani, iar acum, la 24 de ani, a ajuns să se bucure de o carieră de succes. Este vorba despre un tânăr albaiulian “adoptat”, care, deşi a fost încercat de viaţă, astăzi se întreţine singur şi este printre cei mai buni Ionut Ionescu22antrenori de dans din oraş. Urmează cursurile unei facultăţi de sport, iar pentru că îşi doreşte cu ardoare să ajungă printre cei mai buni antrenori din ţară, s-a înscris şi la o şcoală postliceală de dans sportiv. Este un exemplu viu că, în viaţă, dacă îţi urmezi visul cu adevărat, poţi ajunge acolo unde îţi doreşti.

 La doar 8 ani a plecat de acasă şi a trăit pe străzi. În scurt timp, i-a ieşit în cale “Steaua Speranţei”…

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 Povestea de viaţă a lui Ionuţ Ionescu, căci aşa se numeşte tânărul, este de-a dreptul impresionantă. O poveste de film cu happy-end. A locuit până la vârsta de 8 ani în Iaşi, într-o garsonieră împreună cu părinţii şi cei cinci fraţi. La 8 ani a fugit de acasă şi a trăit pe străzi, până ce, printr-un concurs de împrejurări, a ajuns în căminul de copii „Steaua Speranţei” din Alba-Iulia, unde viaţa lui s-a schimbat total. Tânărul îşi aminteşte vag că familia nu l-a căutat, iar atunci când a ajuns la cămin, nimeni nu ştia nici măcar data naşterii. S-au implicat cei de la “Steaua Speranţei”, care au reuşit să afle mai multe despre trecutul lui.

 Şi-a găsit fraţii pe Facebook

De atunci încoace, nu a mai reuşit să ia legătura cu părinţii lui, decât cu fraţii, pe care i-a găsit în cele din urmă prin DGASPC şi reţeaua de socializare Facebook. Astăzi, mai vorbeşte cu ei, din când în când, la telefon.

 Nu i-a lipsit însă căldura unei familii. Părinţii adoptivi, o familie de nemţi, care administrează casa de copii “Steaua Speranţei” din Alba Iulia, i-au oferit mereu sprijin, căldură şi toate condiţiile de care a avut nevoie pentru o dezvoltare sănătoasă, armonioasă. Iar pentru asta, Ionuţ le este extrem de recunoscător. „Cei care m-au crescut la cămin sunt nişte oameni minunaţi, deosebiţi, cu suflet mare. Se ocupă de copii cu drag. Am avut un ajutor în mod special din partea lor să ajung unde am ajuns astăzi”, a spus Ionuţ, vizibil emoţionat vorbind despre ei.

 Părinţii „adoptivi” l-au dus pe drumul dansului

Ionut Ionescu19Pasiunea pentru dans i-a fost insuflată chiar de către cei care l-au crescut la cămin. Ei l-au înscris la un club de dans sportiv şi aşa şi-a descoperit Ionuţ talentul.

Destinul i-a zâmbit pentru a doua oară, în 2011, atunci când a fost selectat să participe la emisiunea “Dansez pentru tine”, alături de vedeta de televiziune Catrinel Sandu. A fost rampa lui de lansare, după cum spune chiar el. Evoluţia lui pe scenă a fost una de excepţie, reuşind să ridice sala în picioare de fiecare dată. A demonstrat atunci că este un dansator excepţional, a obţinut un onorant loc II.

Concursul “Dansez pentru tine”, o primă împlinire

„Prin participarea mea la concursul „Dansez pentru tine” mi-am dorit să ajut toţi copiii din cămin, implicit pe mine. Iar pentru cei cu spirit, energie şi dorinţa de a obţine ceva cu adevărat în viaţă aş vrea să fiu un exemplu şi să le arăt că într-adevăr se poate cu multă seriozitate şi multă muncă. Îmi doresc să devin antrenor de dans, să pot studia asta, şi să am o sală a mea fără a mai depinde de altcineva”, spunea Ionuţ la vremea aceea. Iar visul lui s-a împlinit.

Vis împlinit: şi-a înfiinţat propriul Club de dans sportiv

Astăzi, Ionuţ are propriul Club de Dans, “Life is Dance” înfiinţat în 2011, unde iniţiază în tainele dansului peste 60 de copii din Alba Iulia, cu vârste cuprinse între 4 şi 16 ani. Nu doar el are un palmares bogat, cu premii obţinute la concursuri naţionale. 40% dintre dansatorii pe care îi antrenează sunt deja cu experienţă în concursuri naţionale.

 Citeşte şi FOTO: Dansatori albaiulieni, între cei mai buni din ţară. Trofee şi medalii obţinute de sportivi de la clubul „Life is Dance”, la două concursuri naţionale

 Se dedică întru-totul în ceea ce face, a clădit deja o familie cu elevii şi părinţii acestora, iar orele zilnice pe care le petrece în paşi de dans cu elevii sunt cea mai mare împlinire şi bucurie a lui.

 Astăzi, se întreţine singur şi urmează cursurile unei facultăţi şi a unei şcoli postliceale de dans sportiv

În urmă cu doi ani, Ionuţ şi-a luat viaţa în propriile mâini, plin de curaj şi poftă de viaţă. A plecat de la cămin şi acum reuşeşte să se întreţină singur. Are un program încărcat, munceşte foarte mult, iar pe lângă asta face şi facultate. Este ultimul an la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea “1 Decembrie 1918 “din Alba Iulia. De asemenea, s-a înscris la o şcoală postliceală de dans sportiv “Mirona” din Reghin, pentru a fi recunoscut ca antrenor în Federaţia Română de Dans Sportiv.

 Ionuţ nu şi-a uitat „fraţii” de la cămin şi îi vizitează atunci când are timp liber, spunând că merge cu drag de fiecare dată acolo.

 Pe viitor, îşi doreşte să termine facultatea şi şcoala de antrenori, să evolueze şi să ajungă să participe la cele mai importante concursuri de dans naţionale şi internaţionale.

 Cei care doresc să-şi înscrie copiii la dansuri, îl găsesc pe Ionuţ în fiecare zi, de la ora 17.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, acolo unde predă, sau la telefon 0749828538.

 Felicitări Ionuţ pentru ambiţia şi perseverenţa cu care îţi urmezi visul. Succes pe mai departe şi împlinirea aspiraţiilor.

[nggallery id=187]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoruia Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Un partid politic încearcă să îi bage bețe în roate lui Dana Nanu, candidata Dreptei Unite la Primăria Alba Iulia. Candidatura, contestată la Judecătoruia Alba Iulia Un partid politic, mai exact Partidul Național Conservator Român, filiala Alba, a depus o contestație împotriva candidaturii pentru funcția de primar a doamnei Dana Nanu, candidata Alianței Dreapta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea