FOTO Poluarea industrială de pe râul Mureș. Romgaz: Scurgerile nu au afectat sănătatea publică, flora sau fauna

S.N.G.N. Romgaz S.A. informează că vineri, 13.04.2018, echipele specializate ale companiei au intervenit pentru etanșeizarea unei instalații e evacuare a apelor uzate folosite în cadrul centralei electrice de la Iernut, după ce o cantitate de apă uzată conținând cca. 20-30 litri de ulei rezidual s-a scurs accidental în râul Mureș.

Compania subliniază că operațiunea de remediere a situației s-a realizat în prezența reprezentanților Gărzii de mediu Mureș, fiind închisă instalația respectivă şi utilizându-se baraje absorbante special pregătite pentru aceste situații. Nu au fost constatate scurgeri care să afecteze sănătatea publică, flora sau fauna râului Mureș.

ELIT

Romgaz colaborează în continuare cu reprezentanții I.S.U. Mureș, ai Apelor Române şi ai Gărzii de Mediu Mureș pentru verificarea râului Mureș în aval.

O defecțiune a separatorului de ulei care etanșeizează una dintre evacuările uleiului rezidual folosit pentru funcționarea Centralei Iernut a dus la această scurgere accidentală. Cantitatea de ulei scursă accidental nu conține substanțe toxice pentru mediu (PCB – produși bifenili policlorurați), așa cum rezultă din fișele tehnice ale uleiurilor utilizate la CTE Iernut.

Conducerea Companiei Romgaz a dispus verificarea tuturor instalațiilor de evacuare a apelor uzate din cadrul CTE Iernut şi va continua colaborarea cu autoritățile competente pentru prevenirea oricăror situații care ar putea afecta sănătatea publică sau mediul înconjurător.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...