Rămâi conectat

Actualitate

FOTO Poluarea industrială de pe râul Mureș. Romgaz: Scurgerile nu au afectat sănătatea publică, flora sau fauna

Ziarul Unirea

Publicat

în

S.N.G.N. Romgaz S.A. informează că vineri, 13.04.2018, echipele specializate ale companiei au intervenit pentru etanșeizarea unei instalații e evacuare a apelor uzate folosite în cadrul centralei electrice de la Iernut, după ce o cantitate de apă uzată conținând cca. 20-30 litri de ulei rezidual s-a scurs accidental în râul Mureș.

Compania subliniază că operațiunea de remediere a situației s-a realizat în prezența reprezentanților Gărzii de mediu Mureș, fiind închisă instalația respectivă şi utilizându-se baraje absorbante special pregătite pentru aceste situații. Nu au fost constatate scurgeri care să afecteze sănătatea publică, flora sau fauna râului Mureș.

Romgaz colaborează în continuare cu reprezentanții I.S.U. Mureș, ai Apelor Române şi ai Gărzii de Mediu Mureș pentru verificarea râului Mureș în aval.

O defecțiune a separatorului de ulei care etanșeizează una dintre evacuările uleiului rezidual folosit pentru funcționarea Centralei Iernut a dus la această scurgere accidentală. Cantitatea de ulei scursă accidental nu conține substanțe toxice pentru mediu (PCB – produși bifenili policlorurați), așa cum rezultă din fișele tehnice ale uleiurilor utilizate la CTE Iernut.

Conducerea Companiei Romgaz a dispus verificarea tuturor instalațiilor de evacuare a apelor uzate din cadrul CTE Iernut şi va continua colaborarea cu autoritățile competente pentru prevenirea oricăror situații care ar putea afecta sănătatea publică sau mediul înconjurător.

[nggallery id=5441]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea