Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Polițiștii și specialiștii ANA, ANITP și DSP Alba au informat tinerii participanți la Alba Fest pentru siguranța și sănătatea lor

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Polițiștii și specialiștii ANA, ANITP și DSP Alba au informat tinerii participanți la Alba Fest pentru siguranța și sănătatea lor

Zeci de tineri aflați azi, 24 iunie, în Cetatea Alba Carolina, au primit recomandări pentru siguranța și sănătatea lor. Polițiștii, alături de specialiștii ANA, ANITP și reprezentanții DSP Alba au organizat acțiuni de informare.

Azi, 24 iunie, polițiștii Biroului de Siguranță Școlară împreună cu cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Alba, reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, au fost prezenți în zona de desfășurare a manifestărilor prilejuite de Alba Fest și au interacționat cu zeci de tineri și cu însoțitorii acestora.

Cu această ocazie, polițiștii le-au făcut recomandări, pentru protejarea bunurilor personale, în condiții de aglomerație, pentru a evita implicarea în conflicte, iar minorii au fost învățați cum trebuie să acționeze în cazul în care se rătăcesc sau sunt victime ale infracțiunilor.

Adolescenții au fost informați în legătură cu consecințele devastatoare ale consumului de droguri și au fost sfătuiți să aleagă grupuri de prieteni care au obiceiuri sănătoase (nu consumă alcool, tutun sau droguri) și nu se abat de la normele sociale.

În interacțiunea cu adolescenții și cu părinții acestora, specialiștii antitrafic din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia au accentuat gravitatea infracțiunii de trafic de persoane și le-a recomandat să dea dovadă de solidaritate și spirit civic atunci când observă persoane aflate în situații de pericol din sfera traficului de persoane.
Activitățile au fost realizate cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Alba.

Polițiștii din structurile de siguranță școlară și prevenire, alături de specialiști din instituțiile specializate în prevenirea consumului de droguri și al traficului de persoane vor continua acțiunile informative, în scopul prevenirii victimizării participanților la Alba Fest.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea