Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Polițiștii din Alba, acțiuni de prevenire a victimizării minorilor, pe perioada vacanței de vară

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Polițiștii din Alba, acțiuni de prevenire a victimizării minorilor, pe perioada vacanței de vară

Polițiștii, alături de reprezentanții altor instituții din MAI, desfășoară activități dedicate creșterii siguranței minorilor, pe perioada vacanței de vară. Minori aflați în zone de agrement au posibilitatea să participe la lecția siguranței, pe parcursul întregii veri.

Citește și: ANGAJĂRI în Poliția Română 2024: MAI scoate la concurs peste 1.000 de posturi de ofițeri de poliție

În săptămâna 22 – 26 iunie 2024, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cei ai Serviciului Rutier și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia, au desfășurat activități informativ – preventive la care au luat parte peste 500 de copii, care se bucură de vacanța de vară în tabere de agrement din Ighiu și Albac.

Au fost abordate aspecte legate de siguranța rutieră, siguranța navigării pe internet dar și teme legate răspunderea penală a minorilor și consecințele pe care le poate avea un comportament delincvent asupra evoluției unui tânăr.

O altă temă a discuțiilor a fost cea legată de riscurile reprezentate de consumul de droguri și de anturajele periculoase care pot influența, în mod negativ, destinul unui tânăr.

Minorilor li s-a recomandat să manifeste un comportament adecvat, astfel încât vacanța mare să le aducă doar amintiri frumoase.

La activitățile desfășurate în săptămâna care se încheie, au luat parte și polițiștii grupei canine din cadrul Serviciului de Ordine Publică, care au executat, împreună cu câinii de serviciu, demonstrații care au pus în valoare capacitatea de intervenție a echipelor precum și polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale care au explicat capacitatea și rolul polițiștilor din structura pe care o reprezintă.

Pe durata întregi vacanțe, polițiștii vor fi alături de copii și adolescenți, pentru a-i îndruma și sprijini în adoptarea unei conduite sigure.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit cu două autispeciale de stibgere cu apă și spumă , o autoscară, o descarcerare și o EPA pentru localizarea și stingerea unui incendiu în mun Alba Iulia, pe strada Energiei. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea