Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Poliția de Frontieră și-a ”înnoit” flota: Câte autospeciale au intrat în dotarea agenților

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

FOTO| Poliția de Frontieră și-a ”înnoit” flota: Câte autospeciale au intrat în dotarea agenților

Ultimul lot de 38 de mijloace de mobilitate terestră 4×4 pentru teren dificil a intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră Române. Acestea întregesc completul de 50 de autovehicule achiziţionate din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Proiectului Fondul de Securitate Internă, informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Primul lot format din 12 autospeciale au intrat în dotarea Poliţiei de Frontieră în luna august a acestui an. Întregul lot de mijloace de mobilitate terestră destinate supravegherii zonelor de frontieră greu accesibile face parte din contractul în valoare de aproximativ 16 milioane lei finanţat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.

Autospecialele pentru teren dificil au fost distribuite structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, preponderent de la graniţa din nordul şi sud-vestul ţării. „Acestea sunt destinate spre a fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat, greu accesibil sau chiar zone inundate, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanţă.

Printre acestea este admisia de aer a motorului supraînălţată (de tip ‘snorkel’) care îi oferă capacitatea de a traversa zone inundate cu o adâncime de 80 cm”, precizează IGPF. Modelul Ford Ranger Double Cab Raptor este dotat cu un sistem de transmisie 4×4 pentru condiţii off-road, suspensie reproiectată, troliu montat în partea frontală acţionat electric şi proiectoare led cu intensitate de 5.000 lumeni pentru supravegherea zonelor de frontieră.

Ele au motor turbo-diesel, cilindree de 1.996 cmc, 156 KW (209 cai-putere), tracţiune 4×4, cutie viteze automată cu 10 trepte, integrală decuplabilă cu sistem electronic de control al tracţiunii, suspensie adaptată pentru deplasarea în zone neamenajate/greu accesibile.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea