Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Pista pentru biciclişti care traversează dealul Mamut din Alba Iulia – o adevărată provocare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amatorii sportului pe două roţi au în faţă o nouă provocare. Este vorba despre pista de biciclişti care traversează dealul Mamut din Alba Iulia şi are peste 5 kilometri lungime şi 3 metri lăţime, cu două benzi, pe care bicicliştii se pot deplasa în ambele sensuri. Dificultatea pistei este medie, se urcă aproximativ 2 kilometri şi se coboară 3,5 km, dacă intrarea se face din zona Cetate sau Miceşti cu ieşirea în cartierul Pâclişa. Vor fi realizate de asemenea 131 de rastele pentru biciclete, fiecare putând parca 4 biciclete. În momentul de faţă, lucrările sunt gata în proporţie de 60%, conform reprezentanţilor primăriei.

Iubitorii sportului din Alba Iulia au un nou loc unde pot să-şi desfăşoare activitatea fizică. Dacă luam în calcul tot traseul care urmează să-l parcurgă un biciclist din oraş spre Parcul Dendrologic cu ieşirea spre cartierul Pâclişa şi înapoi în oraş, distanţa care urmează să fie parcursă se dublează la aproximativ 10 kilometri. Cei mai bine antrenaţi, care vor să-şi pună plămânii la încercare pot să parcurgă traseul în alergare uşoară, dar în acest sens recomandăm consumul de cel puţin 2 litri de lichide.

Proiectul a fost aprobat în 2011, când Primăria Municipiului Alba Iulia şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru au semnat contractul de finanţare care prevedea “Valorificarea resurselor turistice naturale în zona Mamut. Parcul Dendrologic “Dr. Ioan Vlad” – Valea Popii din Municipiul Alba Iulia”, iar finalizarea proiectului a fost prevăzută iniţial la data de 25 iulie 2013, însă potrivit reprezentanţilor primăriei s-a cerut prelungirea termenului până în luna decembrie 2013, asta deoarece în perioada de iarnă condiţiile au fost mai puţin prielnice pentru lucrări.

[nggallery id=85]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor Două tulnicărese din Apuseni, Crinela Narița și Geanina Onețiu, au oferit sâmbătă, 20 aprilie, un moment artistic special, în cadrul unui eveniment din seria inițiativelor europarlamentarului Victor Negrescu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea