Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Alice Ghile, marea câștigătoare a Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” 2024: Cine sunt ceilalți laureați

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Alice Ghile, marea câștigătoare a Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” 2024: Cine sunt ceilalți laureați

Pe 6 septembrie, cea de-a XX-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur” s-a încheiat cu un spectacol de gală impresionant, desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Timp de trei zile, festivalul a reunit tineri interpreți de muzică tradițională din toate colțurile țării, dar și artiști consacrați, transformând Alba Iulia în capitala cântecului popular românesc.

Citește și: LIVE VIDEO| A început Târgul Apulum Agraria 2024, la Alba Iulia: Expoziții ale producătorilor locali, demonstrații culinare și ateliere de creație pentru copii

Punctul culminant al evenimentului a fost Gala Laureaților, unde juriul de specialitate a desemnat cei mai talentați participanți, aducând astfel recunoașterea meritelor lor în păstrarea și promovarea tradițiilor folclorice. Marele Premiu al ediției de anul acesta a fost câștigat de Alice Ghile, o tânără interpretă din Sălaj care a impresionat atât juriul, cât și publicul prin autenticitatea și pasiunea cu care și-a prezentat repertoriul.

Alături de aceasta, au mai fost premiate câteva talente remarcabile:

Premiul I: Petronela Popa (Bucovina)

Premiul II: Cosmin Cotîrlă (Mureș)

Premiul III: Luiza Turcu (Dolj)

Premiul pentru Interpretare Instrumentală: Nae Ioan Valeriu – Nai (Romanați)

Premiul Bicentenarului Avram Iancu: Daria Costea (Valea Târnavelor)

Premiul Drumul Vinului, Țara Vinului: Delia Bertea (Bucovina)

Premiul Special al Juriului: Florin Mihalache (Banat)

Premiul In Memoriam Stelian Stoica: Valentin Vădrariu (Banat)

Premiul In Memoriam Sergiu Cipariu: Dorin Rus (Valea Țibleșului)

Premiul In Memoriam Liviu Necșulescu: Sorin Năstasie (Banat)

Ediția din acest an a fost dedicată bicentenarului nașterii eroului Avram Iancu, aducând un omagiu tradițiilor și valorilor culturale din zona Transilvaniei. Festivalul a fost un succes răsunător, confirmând încă o dată că folclorul românesc este o moștenire vie și prețuită de noile generații de interpreți.

Remarcăm contribuția extraordinară a Orchestrei Jidvei România, dirijată de Radu Dinescu și a Orchestrei Ansamblului Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal, care au acompaniat cu măiestrie concurenții și artiștii invitați în recitaluri.

Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur” se derulează în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Primăria Municipiului Alba Iulia și a comunei Jidvei și în coproducție cu Societatea Română de Televiziune. Parteneri media sunt Radio România Antena Satelor, Ziarul Unirea și Alba 24.

Pe 8 septembrie, la Jidvei, locul unde, în 2001, s-au pus bazele acestui festival de suflet, se va desfășura Ecoul Galei Laureaților. Câștigătorii vor aduce din nou magia folclorului în fața publicului, completând astfel povestea celei de-a XX-a ediții a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată izbucnit în Făget. Intervin pompierii din Blaj

Bera Larisa

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată izbucnit în Făget. Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 13.50, în localitatea Făget, comuna Valea Lungă. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru stingerea unui Incendiu de vegetație uscată in loc. Făget, com. Valea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea