Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Peste 500 de școlari și preșcolari din Alba Iulia au primit lecții de siguranță de la polițiști. Siguranţa în şcoli rămâne prioritatea IPJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultimele două săptămâni, peste 500 de şcolari şi preşcolari din unităţile de învăţământ din Alba Iulia s-au întâlnit cu poliţiştii, în cadrul unor activităţi ce au avut drept scop informarea şi educarea, în vederea adoptării unui comportament ce poate aduce un plus de siguranţă.

Încă din prima săptămână a semestrului II al anului şcolar 2016 – 2017, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba împreună cu poliţişti de la rutieră, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Alba Iulia şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba au fost prezenţi în mijlocul elevilor şi preşcolarilor din unităţi de învăţământ din judeţ.

Dezbaterile au vizat prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ şi în mediul intrafamilial, prevenirea traficului de persoane, prevenirea traficului şi consumului de droguri şi nu în ultimul rând, prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii îndemnându-i pe copii să adopte un comportament nonviolent, în orice împrejurare și să se ferească de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol.

Pe lângă sfaturile primite, copiii au fost conştientizaţi cu privire la drepturile pe care le au dar şi cu privire la obligaţiile ce rezultă din acestea.

Mesajele transmise de poliţişti şi reprezentanţii partenerilor au fost adaptate categoriilor de vârstă, iar discuţiile au fost interactive, cei mai mici dintre copii fiind răsplătiţi cu diplome.

Siguranţa în şcoli rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile preventive vor continua pe parcursul întregului an şcolar.

[nggallery id=3469]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Unirea Ziarul

Publicat

în

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Cu prilejul aniversării Zilei Forțelor Terestre, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” s-a desfășurat ieri, 18 aprilie, proiectul „Cadet pentru o zi”. Astfel, elevi de clasele a VII-a și a IX-a din municipiul Alba-Iulia au răspuns pozitiv […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea