Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Peste 50 de copii din Cugir au învățat de la polițiști cum pot fi pietoni exemplari. Lecție interactivă de circulație rutieră, în parcarea Lidl

Ziarul Unirea

Publicat

în

lectie-circulatie-rutiera-cugir07În parcarea magazinului „LIDL” din Cugir s-a desfășurat, sâmbătă dimineața, începând cu ora 11:00, o nouă ediție (cea de-a treia) a celei mai ample campanii naționale de educație rutieră pentru copii – ”Verde la educație pentru circulație”. Cei peste 50 de copii au aflat chiar de la reprezentantul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Cugir, agent șef principal, Ionel Alexandrică cum pot deveni pietoni exemplari respectând regulile de circulație.

Lecția de educație rutieră a început printr-o largă informare a agentului șef principal de poliție, în care cei mici au aflat toate obligațiile legate de semnele de circulație, dar și care sunt cele mai importante reguli de respectat atunci când doresc să traverseze strada.

Spre marea lor plăcere, copiii s-au plimbat pe covorașul cu semne de circulație expus în fața magazinului, au urmărit planșele cu indicatoarele uzuale de circulație și au pus întrebări legate de semnficația culoriii semafoarelor.

”Pentru a reduce numărul accidentelor de circulație în care sunt implicați, ca pietoni, copiii cu vârste între 4 și 14 ani, apreciez ca  foarte necesară conștientizarea de către cei mici a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație. De aceea, consider  că inițiatorii acestui demers au realizat un lucru deosebit de bun ce poate avea continuitate și care poate deveni cât mai util dacă grădinițele și școlile s-ar mobiliza în acest proiect”, ne-a declarat Alexandrică.

Tuturor participanților li s-au oferit, din partea oganizatorilor, materiale promoționale, pe care se afla înscris: ”Învață să fii un pieton exemplar” și anume: orare școlare, ecusoane, pliante cu reguli de circulație și răcporitoare.  (C.P.)

[nggallery id=2703]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | INCENDIU în Alba Iulia, la casă de locuit: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | INCENDIU în Alba Iulia, la casă de locuit: Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit sâmbătă noaptea la o locuință situată pe strada Azur, din Alba Iulia. Au intervenit pompierii. Citește și: Update VIDEO | INCENDIU în localitatea Scărișoara: O cabană a luat foc. Intervin pompierii din Câmpeni Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervinecu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea