FOTO: Peste 280 de elevi și cetățeni din Aiud, informați de polițiști despre cum să prevină consumul de droguri și furturile din locuințe
Seria activităţilor informative desfăşurate de poliţişti, împreună cu partenerii cu atribuţii în domeniul prevenirii criminalităţii, au continuat în municipiul Aiud. Peste 130 de elevi şi 150 de cetăţeni ai acestui oraş au primit recomandări antiinfracţionale şi antivictimale.
Miercuri, 15 iunie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud şi reprezentanţi ai Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog Alba au fost prezenţi la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” din Aiud unde au susţinut sesiuni de informare privind prevenirea traficului şi consumului de droguri şi al substanţelor cu efect psihoactiv, răspunderea penală şi sancţiunile aplicabile în cazul săvârșirii de infracţiuni.
Prezentările au inclus şi materiale video cu mărturii ale unor tineri dependenţi precum şi explicaţii ştiinţifice, oferite de specialişti în tratarea adicţiilor.
Elevii au fost informați şi în legătură cu serviciile de intervenţie şi consiliere de care pot beneficia, în cazul în care au nevoie de sprijin, pentru a scăpa de dependenţă.
Aceste activităţi fac parte din proiectul „Împreună pentru siguranţa tinerilor”, inițiat în luna martie 2016 de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi care se desfăşoară în parteneriat cu Spitalul Judeţean Alba, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.
Proiectul urmăreşte informarea elevilor de liceu şi a cadrelor didactice din învăţământul liceal, cu privire la pericolele şi consecinţele devastatoare ale consumului de droguri şi de substanţe noi, cu proprietăţi psihoactive, asupra organismului uman.
Tot miercuri, poliţiştii au fost prezenţi în locuri publice din municipiul Aiud, cu sfaturi şi materiale informative privind modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe.
Acţiunea a fost organizată în cadrul campaniei naţionale „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt”, derulată în perioada martie – august 2016 de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A.
Poliţiştii au discutat cu peste 150 de cetăţeni cu privire la măsurile minime de protecţie a locuinţelor şi bunurilor proprii şi au distribuit pliantele campaniei care conţin o serie de recomandări legate de siguranţa locuinţei.
[nggallery id=2293]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
Peste 500 de profesori suplinitori și-ar putea pierde posturile din școlile Albei, dacă norma didactică de predare va fi majorată
Peste 500 de profesori suplinitori și-ar putea pierde posturile din școlile Albei, dacă norma didactică de predare va fi majorată Aproximativ 11% dintre profesorii din județul Alba și-ar putea pierde posturile, dacă norma didactică de predare va fi majorată cu două ore în învățământul preuniversitar, până la 20 de ore pe săptămână, a estimat prof. […]
Trafic BLOCAT pe Transapusena DJ 107 I: Un copac a căzut pe carosabil între Ponor și Bucium
Trafic BLOCAT pe Transapusena DJ 107 I: Un copac a căzut pe carosabil între Ponor și Bucium Un copac a căzut luni după-masa pe carosabil pe Transapuseana DJ 107 I. Traficul rutier este blocat între Ponor și Bucium. Traficul rutier este blocat luni după-masa pe DJ 107 I, între localitățile Ponor și Bucium, din cauza […]
Curse turistice cu Mocăniţa pe traseul Câmpeni-Cărpiniș, în vara 2025. Program şi tarife pentru trenul care funcționează de mai bine de 100 de ani
Curse turistice cu Mocăniţa pe traseul Câmpeni-Cărpiniș, în vara 2025. Program şi tarife pentru trenul care funcționează de mai bine de 100 de ani În perioada vacanței de vară, Mocănița, mijlocul de transport folosit de moți de mai bine de 100 de ani, va continua să circule cu turiștii și mai copiii care își petrec […]