FOTO| Peste 1000 de copii și tineri din așezămintele sociale vor participa, în luna mai, la „Sărbătorile Copilăriei în Arhiepiescopia Alba Iulia”
Pe întreg parcursul lunii mai, în centrele sociale și educaționale al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei se vor desfășura activități care vor sărbători copilăria. Activitățile vor fi centrate în jurul a patru valori: rugăciunea, sinceritatea, bunătatea și prietenia; care sunt fundamentale în edificarea unei copilării frumoase.
În intervalul 3-6 mai, elevii și cadrele didactice vor desfășura activități dedicate rugăciunii. Copiii vor pune accent pe importanța rugăciunii ca formă de comunicare cu Dumnezeu printr-o stare interioară de calm și bucurie. Totodată, aceștia vor fi încurajați să își exprime dragostea, recunoștința și nevoile prin intermediul rugăciunii.
A doua săptămână a lunii mai va fi centrată pe tema sincerității. Elevii vor învăța despre caracterul esențial al sincerității în relațiile interumane. De asemenea, se vor face cunoscute aspectele importante ale sincerității în societate și recompensele pe care sinceritatea le oferă.
Săptămâna 16-20 mai va fi dedicată bunătății. În cadrul atelierelor, copiii vor discuta despre ce înseamnă bunătatea. De asemenea, fiecare va scrie un Jurnal al faptelor bune. În acest jurnal, tinerii își vor consemna faptele bune pe care le-au făcut pe parcursul celor 5 zile.
Activitățile din această săptămână se vor încheia cu sărbătorirea prieteniei. Prin intermediul acestor activități fiecare copil va ilustra și va prezenta ce înseamnă pentru el prietenia. Se vor face cunoscute aspecte importante ale unei prietenii sănătoase și solide care vor compleni armonios, pe parcursul acestei luni, valorile fundamentale deja aprofundate.
În cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 17 Centre „Școală după Școală”, care funcționează în cadrul proiectului „Prin Educație spre Vocație!”, Aceste așezăminte funcționează sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale. De asemenea proiectul „Prin Educație spre Vocație!” este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschoolNorvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.
Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Șomajul în scădere, în Alba: Câte persoane fără loc de muncă erau la sfârșitul lunii august 2024, în județ
Șomajul în scădere, în Alba: Câte persoane fără loc de muncă erau la sfârșitul lunii august 2024, în județ Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii august 2024 în Regiunea Centru a fost de 31813 persoane, reprezentând 12,9% din numărul total al şomerilor înregistraţi la nivel national (246382 persoane), informează Institutul Național de Statistică, Direcția Regională […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba