Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Peste 100 de spectatori au vizionat la Alba Iulia thrillerul românesc „Capra cu trei iezi” în seara de gală

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO| Peste 100 de spectatori au vizionat la Alba Iulia thrillerul românesc „Capra cu trei iezi” în seara de gală

Inspire Cinema Alba Iulia a găzduit luni seara, 10 octombrie, Proiecția de Gală, în prezența regizorilor și actorilor Victor Canache, Maia Morgenstern și Marius Bodochi. Filmul este distribuit în România de Transilvania Films, și rulează în premieră în cinematografe din 28 octombrie.

Filmul “Capra cu trei iezi” a fost mult așteptat și primit foarte bine de către alba iulieni nerăbdători să vizioneze un film românesc bazat pe o poveste pe care fiecare dintre noi o cunoastem. Spectatorii au putut interacționa astfel la finalul filmului cu actorii: Maia Morgenstern si Marius Bodochi, dar si cu regizorul Victor Canachi, au făcut poze, au primit autografe și au interactionat cu un Q&A care a durat aproximativ 45 de minute.

Peste 100 de spectatori au fost prezenți în locația Inspire Cinema Alba Iulia si au vizionat filmul în cadrul proiectie de gala de la ora 20:30. Aceștia au trait cu sufletul la gura pe toată durata proiecției, și au avut plăcuta surpriză să dialogheze cu echipa filmului pentru a afla cat mai multe dintre curiozitatile pe care acestia le-au avut pe parcursul filmului. Au fost multe aplauze și aprecieri la final.

După cum a precizat și Victor Canache (producatorul filmului) în fața publicului, “filmul Capra cu trei iezi este o poveste inspirată si transpusa pe pelicula din povestea marelui Ion Creanga, menita să prezinte o realitate cruda în care marea majoritate a spectatorilor se regăsește”.

Filmul ilustreaza o România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, unde o văduvă și mamă a trei copii (actrița Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărata natură sadică (actorul Marius Bodochi). Bazat pe una din cele mai cunoscute povești româneşti („Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă), filmul îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele. Inclusă în ciclul de învățământ primar la scurt timp după publicare și ilustrată în primele pagini ale Abecedarului din anii ‘70-‘90, povestea “Capra cu trei iezi” de Ion Creangă încă este una dintre cele mai populare dar și cele mai controversate povești românești pentru copii. Filmul urmează îndeaproape firul narativ al poveștii lui Creangă dezvoltând elementele subtile și păstrând, în mare parte, dialogul original.

Fanii care nu au apucat să vizioneze filmul în avanpremieră, il pot viziona in cinematograful Inspire Cinema Alba Iulia incepand cu data 28.10.2022. Programul complet pe www.inspirecinema.ro, și pe aplicația de mobil gratuită, ce poate fi descărcată din Google Play și App store. Biletele sunt disponibile pentru achiziție online și la casele de bilete din incinta cinematografelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea