Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Pe asfaltul teatrului din Mariopol era scris cu vopsea, cu litere uriașe, cuvântul „COPII”. Cel puțin 1.000 de persoane au fost ucise

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Pe asfaltul teatrului din Mariopol era scris cu vopsea, cu litere uriașe, cuvântul „COPII”. Cel puțin 1.000 de persoane au fost ucise

Imaginile din satelit surprinse luni de Maxar Technologies arată că, pe trotuarul din fața și din spatele teatrului din Mariupol era scris cu vopsea, cu litere uriașe, cuvântul „copii”, potrivit CNN. În ciuda acestei atenționări, teatrul a fost bombardat, cel puțin o mie de persoane fiind ucise.

Pavlo Kirilenko, şeful administraţiei regionale Doneţk, a afirmat că ruşii au bombardat intenţionat locuri din Mariupol în care se aflau civili, el făcând referire la un teatru şi o piscină, relatează The Guardian.

“Această mizerie vrea să distrugă fizic Mariupol şi pe oamenii din Mariupol, care au devenit un simbol al rezistenţei. Astăzi, ei au lansat un atac aerian asupra unui teatru şi a piscinei Neptune.

Sute de locuitori din Mariupol se refugiau în teatru. Nu se ştie cum sunt ei acum, pentru că intrarea în adăpost este blocată de moloz. Ruşii deja încep să mintă că era sediul batalionului Azov. Ei ştiu bine că acolo erau civili.

Erau doar civili şi la Neptune. Acum sub dărâmături sunt femei însărcinate şi femei cu copii. Acesta este pur terorism”, a notat Kirilenko într-un mesaj postat pe Telegram.

Viceprimarul orașului Mariopol a declarat miercuri că forțele ruse au „distrus intenționat și cinic” Teatrul Dramatic din centrul orașului. Avionul a aruncat o bombă asupra unei clădiri în care se ascundeau sute de locuitori pașnici.

sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case

Ziarul Unirea

Publicat

în

Câtă apă trebuie să consumăm când este caniculă și care sunt alimentele care ne răcoresc. Sfaturi pentru a menține răcoarea în case Perioadele de caniculă pot reprezenta un disconfort prelungit pentru majoritatea oamenilor, iar alimentația joacă un rol important în ameliorarea sau agravarea acestuia.  Majoritatea oamenilor se confruntă cu un disconfort sporit în perioadele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea