Rămâi conectat

Actualitate

FOTO. Patru persoane din Alba reținute pentru furt de combustibil, după ce au polițiștii au găsit 100 de litri de motorină la percheziții

Publicat

în

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei au reţinut 4 persoane bănuite de furt şi complicitate la furt de combustibil din gospodăriile şi utilajele agricole ale unor cetăţeni. O altă persoană este bănuită că ar fi tăinuit faptele de furt. Ieri, 11 ianuarie, poliţiştii au efectuat 6 percheziţii şi au găsit 100 de litri de motorină susceptibilă a proveni din furturi. Acţiunea s-a desfășurat cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.     

La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Jidvei au luat măsura reţinerii faţă de 3 tineri de 21, 22 şi 27 de ani, doi din Pănade, judeţul Alba şi unul din municipiul Sibiu, bănuiţi de comiterea a 3 infracțiuni de furt calificat precum şi faţă de o femeie de 37 de ani, din municipiul Sibiu, care ar fi fost complice la comiterea celor 3 infracțiuni.

Se pare că, în noaptea de 11/12.12.2017, cei 3 tineri ar fi comis 3 furturi şi ar fi  sustras 500 de litri de motorină din utilajele agricole şi anexe gospodăreşti, aparţinând unor cetăţeni din localitatea Sânmiclăuş.

Electrica Furnizare Discount

Iniţial, ar fi ascuns combustibilul furat într-o criptă din localitatea Pănade de unde, ulterior, ar fi transportat-o la domiciliile personale şi ar fi valorificat-o spre diverse persoane.

Se pare că, de aceste fapte avea cunoştinţă şi un alt tânăr, de 32 de ani, din Pănade, care este cercetat de poliţişti pentru tăinuire.

Pentru documentarea activităţii infracționale a persoanelor bănuite, poliţiştii din Blaj, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Jidvei şi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba,  au efectuat 6 percheziţii la imobilele deţinute de persoanele vizate de anchetă.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost găsite mai multe recipiente ce ar fi fost folosite la comiterea furturilor dar şi 100 de litri de motorină susceptibilă a proveni din furturi.

Din cercetări a rezultat că tinerii sunt bănuiţi şi de comiterea altor două furturi de motorină din utilajele agricole ale unor cetăţeni din comuna Şona, fapte în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 20 decembrie 2017. În aceste cazuri, ar fi fost sustraşi 80 de litri de motorină.

Urmează ca, în cursul zilei de azi, 12 ianuarie, cei 4 reţinuţi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

Publicitate

Actualitate

Raed Arafat: „Trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi încurajează oamenii să nu se vaccineze

Publicat

în

Raed Arafat: „Trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi încurajează oamenii să nu se vaccineze

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi încurajează oamenii să nu se vaccineze.

El a fost prezent la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, unde a ajuns sâmbătă ajutorul oferit de Danemarca, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, constând în 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor COVID.

„Să ne concentrăm pe a informa corect populația. Eu, cu tot dreptul de libera exprimare, aș tăia microfonul la toți care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze.

Electrica Furnizare Discount

Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile”, a declarat Raed Arafat.

În opinia sa, „suntem la momentul în care să facem aşa”, conform Agerpres.

„Măcar două – trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puţin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri.

Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat”, a detaliat şeful DSU.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

ISU ALBA: Astăzi se împlinesc 12 ani de SMURD, 12 ani care reprezintă lupta cu secundele, lupta pentru viață

Publicat

în

ISU ALBA: Astăzi se împlinesc 12 ani de SMURD, 12 ani care reprezintă lupta cu secundele, lupta pentru viață

Cu ocazia împlinirii a 12 ani de SMURD reprezentanții ISU Alba transmit prin intermediul mediului de socializare:

Astăzi se împlinesc 12 ani de SMURD, 12 ani care reprezintă lupta cu secundele, lupta pentru viață.

Miile de vieți salvate sunt mărturia curajului, dăruirii și profesionalismului celor care îmbrăca uniforma roșie.

Electrica Furnizare Discount

La mulți ani voluntarilor, pompierilor, asistenților, medicilor și piloților!

Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| Manifest pentru eradicare și abolirea sclaviei globale, la Alba Iulia. Un grup de tineri atrage atenția asupra gravității fenomenului

Publicat

în

Manifest pentru eradicare și abolirea sclaviei globale, la Alba Iulia. Un grup de tineri atrage atenția asupra gravității fenomenului

Cu ocazia zilei de 16 octombrie ce marchează „Ziua Mondială a Marșului pentru Libertate” un grup de adolescenți din Alba Iulia a manifestat în fața celui mai nou centru comercial pentru a atrage atenția asupra sclaviei moderne și necesitatea abolirii acesteia.

„România este pe locul doi la traficul de persoane și una dintre 130 de femei din lume este traficată!” , atrage atenția una dintre tinerele prezente la manifestație. „Haideți să ne unim și împreună să eradicăm sclavia mondială!” , completează aceasta.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare