FOTO. Patru persoane din Alba reținute pentru furt de combustibil, după ce au polițiștii au găsit 100 de litri de motorină la percheziții

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei au reţinut 4 persoane bănuite de furt şi complicitate la furt de combustibil din gospodăriile şi utilajele agricole ale unor cetăţeni. O altă persoană este bănuită că ar fi tăinuit faptele de furt. Ieri, 11 ianuarie, poliţiştii au efectuat 6 percheziţii şi au găsit 100 de litri de motorină susceptibilă a proveni din furturi. Acţiunea s-a desfășurat cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R.     

La data de 11 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Jidvei au luat măsura reţinerii faţă de 3 tineri de 21, 22 şi 27 de ani, doi din Pănade, judeţul Alba şi unul din municipiul Sibiu, bănuiţi de comiterea a 3 infracțiuni de furt calificat precum şi faţă de o femeie de 37 de ani, din municipiul Sibiu, care ar fi fost complice la comiterea celor 3 infracțiuni.

Se pare că, în noaptea de 11/12.12.2017, cei 3 tineri ar fi comis 3 furturi şi ar fi  sustras 500 de litri de motorină din utilajele agricole şi anexe gospodăreşti, aparţinând unor cetăţeni din localitatea Sânmiclăuş.

Iniţial, ar fi ascuns combustibilul furat într-o criptă din localitatea Pănade de unde, ulterior, ar fi transportat-o la domiciliile personale şi ar fi valorificat-o spre diverse persoane.

Se pare că, de aceste fapte avea cunoştinţă şi un alt tânăr, de 32 de ani, din Pănade, care este cercetat de poliţişti pentru tăinuire.

Pentru documentarea activităţii infracționale a persoanelor bănuite, poliţiştii din Blaj, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Jidvei şi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba,  au efectuat 6 percheziţii la imobilele deţinute de persoanele vizate de anchetă.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost găsite mai multe recipiente ce ar fi fost folosite la comiterea furturilor dar şi 100 de litri de motorină susceptibilă a proveni din furturi.

Din cercetări a rezultat că tinerii sunt bănuiţi şi de comiterea altor două furturi de motorină din utilajele agricole ale unor cetăţeni din comuna Şona, fapte în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 20 decembrie 2017. În aceste cazuri, ar fi fost sustraşi 80 de litri de motorină.

Urmează ca, în cursul zilei de azi, 12 ianuarie, cei 4 reţinuţi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...