Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Parohia Petrești, acțiune de colectare a alimentelor pentru casele de copii ”Sfânta Ana” și ”Sfânta Maria” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

OLYMPUS DIGITAL CAMERAParohia Ortodoxă Petrești I, Protopopiatul Sebeș, în colaborare cu Centrul de voluntariat al bisericii, a inițiat o acțiune de colectare a alimentelor pentru casele de copii cu dizabilități ”Sfânta Ana” și ”Sfânta Maria” din Alba Iulia.

Acțiunea s-a desfășurat la începutul Postului Nașterii Domnului și timp de o săptămână, credincioșii parohiei au donat alimente de primă necesitate, din cămara proprie: cartofi, morcovi, conserve, zacuscă, bulion și alte produse de bază. Alături de aceste produse, aceștia au mai adăugat zahăr, ulei, făină, orez, paste făinoase și dulciuri.

Un rol esențial în această activitate l-au avut tinerii din cadrul Centrului de voluntariat Petrești I, care au depus eforturi substanțiale pentru ca alimentele să fie transportate în siguranță la cele două case de copii.

„Urmând pilda Samarineanului milostiv, credincioșii parohiei noastre s-au mobilizat pentru a întinde o mână de ajutor copiilor cu dizabilități din centrele de plasament. Ei au dăruit din suflet produse cât mai naturale, știind că acești copii sunt cu nevoi speciale. Demersul lor se integrează într-un proiect mai larg, inițiat de Patriarhia Română la începutul Postului Crăciunului, acela de a-i ajuta pe cei sărmani, având conștiința că și acești copii sunt ai noștri”, a declarat părintele Marius Slevaș, preot paroh la Parohia Petrești I.

Comunicat de presă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea