Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Părintele Ciprian de pe masivul Ceahlău, întâmpinat de un COCOȘ sălbatic de munte. S-a odihnit în brațele sale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Părintele Ciprian de pe Muntele Ceahlăului a fost fotografiat ieri,  20 martie, în timp ce se plimba cu unul dintre călugării de la mănăstire, pe un drum înzăpezit.

De asemenea, în imagini, se poate vedea cum un cocoș sălbatic de munte, un animal sfios de fel și protejat de stat de către vânători, se aproprie de părinte, fără frica obișnuită al unei necuvântătoare.

Se observă cum părintele Ciprian ia cocoșul respectiv în brațe, animăluțul stând calm și blând în îmbrățișarea sa.

Popular, cocoșului de munte i se mai spune gotcan, iar la găină gotcă. Este o specie caracteristică zonelor de pădure de conifere, dense, înalte şi întunecate pana la limita de jos a golului alpin. Arealul lui de răspândire este inegal de-a lungul lanţului carpatic. In Bucovina se găseşte în toţi munţii înalţi unde are parte de linişte şi hrană.

Găina are penajul ruginiu, împestriţată cu pete negre iar abdomenul este mai deschis. Penajul cocoşului este diferit. Este în general de culoare închisă. Capul şi barba neagră cu un cioc încovoiat şi sprâncene roşii deasupra ochilor, gâtul, spatele şi aripile brune, guşa şi pieptul negru – verzui cu nuanţe metalice, umerii aripilor albe, iar abdomenul şi coada neagră-mat stropită cu puncte albe spre vârf.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea