Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Orașul Cugir, clasat de către Ambasada Franței, în rândul orașelor durabile, în urma proiectelor de tranziție ecologică implementate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| Orașul Cugir, clasat de către Ambasada Franței, în rândul orașelor durabile, în urma proiectelor de tranziție ecologică implementate

Ambasada Franței din România a clasat Cugirul în rândul orașelor durabile ca urmare a proiectelor de tranziție ecologică implementate în localitate.

Transformarea clădirii care adăpostește secția de Maternitate și Pediatrie într-o clădire inteligentă, bazată pe surse de energii regenerabile, a fost considerată un exemplu de bună practică.

Saptamâna trecută, Ambasada Franței în România, Business France și Institutul Francez din România au organizat cea de-a VI-a ediție a Conferinței „Orașul durabil”.

Peste 30 de reprezentanți și experți ai instituțiilor naționale, comunităților teritoriale, companiilor și organizațiilor societății civile s-au întrunit pentru două zile de schimb de bune practici între România și Franța.

Cu această ocazie a fost organizat un concurs pentru administrațiile locale prin care s-au premiat cele mai bune proiecte care se încadrează în conceptul de oraș durabil.

Un juriu independent format din profesori universitari și experți în domeniul construcțiilor, au ales câștigător proiectul “Creșterea eficienței energetice în clădirea publică Secția Maternitate și Pediatrie – Spital Orășenesc Cugir”.

Doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franței în România, a apreciat dezvoltarea durabilă dinamică pe care o parcurge orașul Cugir, premiind-ul pe edilul Adrian Teban, în cadrul consursului „Orașe durabile”. Domnia sa a precizat că presedinția franceză a Consiliului Uniunii Europene are ca prioritate să suțină efortul orașelor să devină mai sustenabile și mai confortabile pentru cetățenii lor.

Primarul Cugirului a apreciat inițiativa Ambasadei Franței de a facilita schimburile de experiențe între comunitățile locale: “Mulțumim Ambasadei Franței din România pentru prilejul de a împărtășii experiențele de care avem parte în atingerea obiectivelor propuse.

Ne-am asumat acest obiectiv european de a ne dezvolta fiind cât mai prietenoși cu mediul și am convingerea că anul 2023 ne va găsi mai aproape de acest deziderat, întrucât vom avea finalizate 10 proiecte cu impact asupra reducerii emisiilor de carbon.

Edilul a profitat de această ocazie pentru a adresa Doamnei Ambasador Laurence Auer, invitația de a fi alături de comunitatea cugireană la inaugurarea Secției Maternitate și Pediatrie în această toamnă.

Secția de Maternitate și Pediatrie este prima instituție publică din localitatea noastră care folosește în mare parte energii regenerabile, fiind dotată cu panouri solare și fotovoltaice și cu un sistem inovativ de încălzire prin pompe de căldură.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat” Etapa județeană a OLIMPIADEI NAȚIONALE DE ARGUMENTARE, DEZBATERE ȘI GÂNDIRE CRITICĂ „TINERII DEZBAT”, ETAPA JUDEȚEANĂ-2024 s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia coordonată de inspector Gabriela Anamaria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea