Rămâi conectat

Actualitate

FOTO. Oferte diverse pentru participanții la Târgurile de Cariere din Alba Iulia și Târgu Mureș. Cursuri gratuite, voluntariat și locuri de muncă pentru dezvoltarea personală a tinerilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 2.400 de persoane au participat la cele două târguri de cariere din Alba Iulia și Târgu Mureș, ce au avut loc în luna noiembrie 2017, unde ADR Centru, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, a avut câte un stand propriu de informare. Pulsul pieței muncii pentru tineri, dar și pentru ceilalți cetățeni, care sunt în căutarea unui loc de muncă, a fost luat de către reprezentanții Centrului Europe Direct Regiunea Centru, alături de voluntarii Fundației Comunitare Alba. Ei au oferit participanților informații despre programele de voluntariat oferite de către Comisia Europeană, despre locurile de muncă care sunt disponibile în statele membre ale UE, dar și despre posibilitatea de a participa la cursuri de antreprenoriat gratuite ce se vor organiza prin proiecte finanțate din fonduri europene.

”În acest cadru al pieței muncii, unde tinerii absolvenți riscă să devină direct șomeri, este un fapt  îmbucurător să vezi că mulți vor să muncească și să aibă libertatea de a își organiza viitorul cu un buget propriu. Poate nici sistemul educațional nu e foarte practic și adaptat cerințelor pieței muncii din regiunea noastră, poate nici veniturile nu sunt așa cum își doresc cei ce caută un loc de muncă, dar sunt compromisuri pe care le facem cu toții la început de drum, pentru a obține experiență și a face pași mici către ceea ce ne dorim. Întreprinzătorii privați cu care am discutat în ultimii ani au sesizat lipsa dorinței de a munci, însoțită de așteptări salariale ce depășesc implicarea și productivitatea individuală a celor care își caută locuri de muncă. Dar în cazul acestor târguri de carieră, prin numărul celor prezenți la târguri, prin interviurile ad-hoc care au avut loc și acceptarea locurilor de muncă, prin CV-urile pe care le aveau cei ce au vizitat standurile, dar și prin faptul că unii iau în considerare deschiderea unei afaceri, ne este demonstrat faptul că oamenii se adaptează, iar participarea la acest gen de evenimente este un câștig pentru toată lumea”, a declarat domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

La Târgurile de Cariere din Târgu Mureș și Alba Iulia, standul Europe Direct Regiunea Centru și al ADR Centru, a oferit celor peste 600 de persoane care l-au vizitat, informații și materiale despre sprijinul european pe care îl pot obține, despre pașii pe care trebuie să îi facă dacă vor să își deschidă o firmă, despre cursuri gratuite de antreprenori la care pot participa, inclusiv în cadrul ADR Centru, dar și despre programele de finanțare nerambursabilă prin care își pot transforma ideile în fapte. Despre joburi in statele membre ale UE și în fiecare municipiu din Regiunea Centru, posibilitatea de a face internshipuri, stagii de practică, programe de voluntariat, dar și puțină relaxare în zona de joacă, prin realitatea virtuală, au fost beneficiile de care s-au bucurat toți cei ce au trecut pe la standurile expuse la Târgurile de Cariere de la Teatrul Național Mureș și de la Alba Mall.

Cu ajutorul voluntarilor, Andreea Ispas și Tudor Cojan, reprezentând Fundația Comunitară Alba, a fost luat și pulsul cetățeniei europene. ”Ce reprezintă a fi european?” – în contextul în care România este stat membru al Uniunii Europene de 10 ani, perioadă în care drepturi și beneficii au fost obținute și faptul că acum se pot vedea rezultatele fondurilor europene investite în orașe, drumuri, școli și sănătate – a fost o întrebare la care răspunsurile au scos în evidență oportunitățile și libertatea, șansa de a călători la costuri mici pe care acum o au și o conștientizează cu toții. Întrebarea ”Ce reprezintă educația pentru drumul fiecăruia în viață?” a scos în evidență faptul că în școală se câștigă șanse la o viață mai bună și posibilitatea de a fi cât mai aproape de ceea ce visezi. Pe lângă standul ADR Centru, au mai participat la aceste Târguri, peste 30 de companii din varii domenii: alimentar, auto & automotive, IT&software, retail, servicii, construcții, producție & tehnică, recrutare & consultanță în HR.

[nggallery id=4899]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea