FOTO| Ocna Mureș are din nou SPITAL. Centrul multifuncțional a primit vineri avizul de funcționare

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Ocna Mureș are din nou SPITAL. Vineri, 28 februarie 2020, în prezența Managerului Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, a reprezentanților Consiliului Județean Alba, a celor de la ISU Alba și a autorităților locale, la centrul multifuncțional de la Ocna Mureș s-a făcut recepția lucrărilor.

ELIT

După 9 ani, ocnamureșenii nu vor mai trebui să se deplaseze în orașele din apropiere. Potrivit primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, în urma discuțiilor purtate cu managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia spitalul urmează să fie deschis în perioada 15-20 martie 2020.

Spitalul orășenesc Ocna Mureș a fost închis în aprilie 2011 de către Ministerul Sănătății alături de mai multe unități medicale din țară.

30.000 de oameni din zona orașului Ocna Mureş au fost arondaţi Spitalului din Aiud, oraş aflat la aproximativ 25 de kilometri după închiderea unităţii medicale.

În 14 august 2013, Guvernul a adoptat un act normativ prin care Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş era desfiinţat oficial. Componentele bazei materiale a spitalului, achiziţionate cu finanţare de la bugetul de stat, inclusiv stocurile de medicamente şi materiale sanitare, au fost  preluate de către Direcţia de Sănătate Publică Alba.

Ministerul Sănătăţii a dat avizul de funcţionare pentru centrul de sănătate multifuncţional la Ocna Mureş care va avea trei secţii: pediatrie, interne şi ginecologie, în 20 ianuarie 2014. Acest centru funcțional va funcționa ca o ramură externă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia.

Investițiile în cadrul Centrului multifuncțional Ocna Mureș s-au realizat în baza unei asocieri între Primăria Ocna Mureș și Consiliului Județean Alba, în subordinea căruia se află Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia.

Circa 2 mil. de lei, finanțare de la Consiliul Județean Alba, au fost investiți pPentru lucrările de construcții specifice, pentru modernizarea viitoarelor cabinete de consultații și saloane, dar și pentru aparatura medicală performantă.

După multă birocrație și intervenții, vineri, 28 februarie 2020, Centrul multifuncționale de la Ocna Mureș a primit avizul de funcționare. Acesta dispune de cabinete medicale, saloane cu 3 sau 4 paturi, dotate cu butoane de panică, dar și alte dotări moderne: încălzire proprie, supraveghere video, aparatură medicală și mobilă nouă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419