FOTO: Ochelari de soare cu logo-ul orașului, suvenir din partea Primăriei Alba Iulia pentru turiștii care ajung în Cetate
Turiștii care ajung în Cetatea Alba Carolina și trec pragul Centrului de Informare Turistică primesc un cadou din partea autorităților locale.
Pe lângă hărțile gratuite cu cetatea și municipiul, din acest an în portofoliu a fost inclus un nou produs de promovare turistică. Este vorba despre ochelari de soare inscripționați cu logo-ul orașului, un suvenir ”inspirat” pe timp de vară, care să le aducă aminte turiștilor de vizita lor la Alba Iulia.
Achiziția acestor produse a fost făcută la începutul sezonului turistic, iar pentru 1000 de perechi de ochelari inscripționați cu logo-ul turistic al orașului administrația a plătit 3.000 de lei, din bugetul local.
Potrivit personalului de la Centrul de Informare, cei mai încântați de cadoul municipalității s-au arătat cei mici.
Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Municipiul Alba Iulia a fost inaugurat în luna decembrie a anului 2015 și este rezultatul direct al implementării de către Primăria Alba Iulia a unui proiect cu finanțare europeană în valoare de aproape 500.000 de lei, din care contribuția din bugetul local de 8.900 de lei. Finanţarea pentru crearea şi dotarea centrului de informare turistică a fost obţinută prin Programul Operaţional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 5 „Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului”, Domeniul major de intervenţie 5.3 “Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”.
Beneficiarii proiectului sunt atât vizitatorii Cetăţii Alba Carolina care găsesc aici materiale de promovare şi specialişti care să îi îndrume, cât şi operatorii din industria ospitalităţii, care au la dispoziţie un loc vizibil pentru promovarea ofertelor turistice.
Printre produsele de promovare ale municipiului Alba Iulia, cu care turiștii se pot întoarce acasă, se numără ”Vinul Cetății”, un Rhine Riesling lansat de aministrație împreună cu compania Jidvei la începutul anului 2016 și ”Pita Cetății” , un co-branding realizat de o brutărie locală în parteneriat cu Primăria Alba Iulia, tot în 2016. Pâinea, în greutate de 1,2 kilograme, are formă de stea în șapte colțuri, la fel ca cea a Cetății Alba Carolina, și poate fi găsită în magazinele alimentare din oraș.
De asemenea, sunt și produse de papetărie și birotică ”branduite” cu Cetatea Alba Carolina.
Alba Iulia este primul municipiu din România ce deține un manual de branding. Logo-ul turistic al municipiului, poate fi preluat de orice firmă sau organizație locală. Cu acest manual, făcut la standarde internaționale, orașul a fost inclus în programul de Marketing City Logo al Uniunii Europene. Toți cei interesați să folosească manualul de branding al Municipiului Alba Iulia (sau să facă sugestii pe marginea acestuia) în promovarea afacerii sau a organizației lor, îl pot descărca de la adresa: http://www.apulum.ro/pdf/Alba%20Iulia%20Manual%20De%20Brand_2014.pdf
Citiți și Alba Iulia are un manual de branding care reglementează modul de utilizare a logo-ului turistic
[nggallery id=4475]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | ACCIDENT rutier în zona Hotel Cetate din Alba Iulia: Trei autoturisme implicate în incident
FOTO | ACCIDENT rutier în zona Hotel Cetate din Alba Iulia: Trei autoturisme implicate în incident Un accident rutier a avut loc vineri, 20 decembrie 2024, în jurul orei 23:25. Potrivit primelor informații transmise de ISU Alba în incident au fost implicate un număr de trei autoturisme. Citește și: FOTO | ACCIDENT rutier pe DN1, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Curier Județeanacum o zi
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi