Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. O zi dulce în cofetăria Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua 1. 11. 2018, din Săptămâna altfel, a fost fără dar și poate o zi memorabilă pentru cei 21 de elevi care au participat la concursul ”Tânărul cofetar”, ediția a II-a. Acesta a fost organizat prin proiectul Dulce Adolescență susținut de OMV Petrom prin Țara lui Andrei. Dăruire, migală și pasiune acestea au fost ingredientele de bază, pe lângă cele tradiționale, care s-au simțit în preparatele pregătite de cele 11 echipe de elevi ai colegiului albaiulian.

Fiecare echipă și-a arătat  îndemânarea, priceperea  și imaginația pentru a convinge juriul, format din elevi și cadre didactice, că desertul lor este cel mai bun și mai frumos prezentat.  Elevilor  din clasa a IX-a și a X de la secția de Turism și alimentație, le-au fost puse la dispoziție cofetăria și patiseria, dotate prin proiect cu utilaje, vase și ustensile de ultimă generație, precum și ingredientele necesare realizării unor produse finale deosebite. Profesorii coordonatori ai concursului sunt și inițiatorii proiectului: Moghiroiu Anca, Schiau Ana Maria și Toth Cristina, ajutați  de Maria Savu și Purcar Monica.

Încă de dimineața arome și zgomote de ustensile se simțeau peste tot in spațiile bazei de practică. Emoții, discuții, modificări și adaptări de rețete,  toate au făcut ca evenimentul să fie unul foarte  intens pentru toți cei implicați. Preparatele care au impresionat papilele gustative și au delectat privirea juriului au fost premiate, iar la final s-a degustat, s-au schimbat păreri și s-au împărtășit experiențe din timpul realizării deserturilor. Astfel, premiul I a fost obținut de Samoilă Raluca și Viorel Flavius cu un Cheesecake  cu fructe de pădure la pahar,  premiul II de  elevii  Muntean Ioana și Muntean Diana  cu prăjitura Tosca și premiul III a mers la Crișan Ioana și Popa Alexandra cu prăjitura Oreo.  S-au dat și două mențiuni  pentru echipele care au pregătit Raffaelo vegan și pentru Papanși cu dulceață de afine. Toți elevii implicați au fost câștigători pentru că au experimentat ce înseamnă emoțiile unui concurs și pentru că au realizat în echipă un produs așa cum au știut ei mai bine.

[nggallery id=6357]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea