Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO| O scrisoare de dragoste scrisă de Lucian Blaga, pentru Elena Daniello, s-a vândut în cadrul unei licitații: Prețul plătit de noul posesor

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O scrisoare de dragoste scrisă de Lucian Blaga, pentru Elena Daniello, s-a vândut în cadrul unei licitații: Prețul plătit de noul posesor

O scrisoare de dragoste redactată de scriitorul Lucian Blaga a fost vândută recent la o licitație dedicată literaturii românești.

Lucian Blaga îi trimite o scrisoare Elenei Daniello, prin care își declară sentimentele profunde de iubire pentru aceasta.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Eseistul îi mărturisește că s-a hotărât să folosească solstițiul care urmează spre a conferi dragostei lor „majuscula la care are Dreptul din chiar momentul înfiripării ei”. Despre dragostea lor, el afirmă că: „ea își merită cu adevărat sanctificarea, căci a stins toate amintirile, ce ar fi putut s’o tulbure și a rămas singura stăpânitoare, și mai presus de orice asemănare”. Acesta încheie scrisoarea afirmând că se găsește convertit la o viziune mai simplă față de „astronomia einsteiniană”, surâzându-i teoria lui Philolaos, declarând că „în lumea noastră există totuși un Foc Central, dela care își primesc toate lucrurile căldura și lumina”.

Scrisoarea este redactată olograf, cu cerneală neagră, pe o filă velină, doar recto. Se păstrează plicul original în care scrisoarea a fost expediată, cu adresa și numele Marioarei Manta, asistenta Elenei Daniello.

Scrisoarea a fost adjudecată pentru suma de 400 de euro.

Lucian Blaga și Marioara Manta s-au cunoscut în vara anului 1950 la Gura Râului, unde membrii familiei Manta, la sugestia Elenei Daniello, l-au invitat la conacul de odihnă, loc în care a revenit în următorii ani singur sau cu Elena Daniello.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea