Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: O provocare pentru elevii din județ – Festival de Film Școlar la Alba, într-un proiect de aproape 50.000 de euro

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, la sediul Consiliului Judetean Alba a avut loc lansarea proiectului „Cetațenie si educație prin media în context european”, proiect derulat de CJ Alba, în parteneriat  cu Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, Colegiul Tehnic „Apulum”, Casa Corpului Didactic Alba și Asociația Alba Manche Împreună – AMI.

Potrivit coordonatorilor acestui proiect, Lenica Bucur și Elena Anghel, obiectivul principal al proiectului, care va implica judetul Alba și regiunea Manche din Italia,  vizează îmbunătățirea colaborării între instituții în vederea deschiderii școlii la noi experiențe pentru dezvoltarea cetățeniei participative și a aptitudinilor elevilor privind inițiativa, creativitatea, expresia artistică, spiritul antreprenorial, voluntariatul, incluziunea socială,  prin/cu instrumente media.

Practic, vor fi organizate  două Festivaluri de Film Scolar (unul in Italia si altul in judetul Alba), mai multe deplasări în Italia, câteva workshop-uri, seminarii șli expoziții pe tema Anilor Europeni.

Perioada de implementare a proiectului este septembrie 2013 – iulie 2015. Bugetul proiectului, de 48.100 euro, este format din  finanțarea europeană de 41.075 euro și contribuția Consiliului Județean Alba de 7.025 euro

Proiectul este finantat de Comisia Europeana in cadrul Lifelong Learning Programme (Programul Invatare pe tot parcursul vietii), subprogramul Comenius, Parteneriate Comenius Regio.

 [nggallery id=715]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea