FOTO| O parte din tinerii care au participat, în Capitală, la marșul pentru unirea Moldovei cu România au ajuns la Alba Iulia
O parte din tinerii care au participat, duminică, în Capitală, la marșul pentru unirea Republicii Moldova cu România au ajuns, miercuri, la Alba Iulia, ei aflându-se într-un periplu prin mai multe județe din țară.
Marți s-au aflat la Cluj, iar după terminarea vizitei din Alba Iulia vor merge la Hunedoara, potrivit deputatului PMP de Alba, Clement Negruț, care le-a fost gazdă și ghid turistic.
Basarabenii, 55 la număr, cu vârste cuprinse între 16 și 32 de ani, au vizitat principalele obiective turistice din Alba Iulia printre care Porțile Cetății, Catedrala Reîntregirii Neamului, Catedrala Romano-Catolică sau Muzeul Național al Unirii, ei dorind să intre și în Sala Unirii, însă nu au reușit deoarece a fost închisă.
La marșul din București au participat aproximativ 1000 de tineri, care au plecat pe jos din Chișinău. Aceștia au mers în marș spre Splaiul Unirii, Piața Unirii, Podul Izvor până la Palatul Cotroceni. Basarabenii au cerut urgentarea procesului de reunificare a României cu Republica Moldova. Tinerii unionişti au fost primiţi la Palatul Cotroceni, dar în lipsa preşedintelui Klaus Iohannis, plecat din ţară.
În Piața Universității, aproximativ 500 de bucureşteni, susținători ai unirii României cu Basarabia, i-au primit cu aplauze. Oamenii scandau „Vrem unire” și „Ole! Ole! Chișinău și București două inimi românești” și fluturau steaguri tricolore. În Piața Universității s-au cântat Imnul național al României și Hora Unirii.
La Alba Iulia, basarabenii au venit cu insigne și steaguri tricolore pe care le-au fluturat. Deputatul Clement Negruț a precizat că prin ceea ce au făcut au doborât tot ce au făcut politicienii în ultimii 25 de ani.
[nggallery id=758]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii