Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| O parte din tinerii care au participat, în Capitală, la marșul pentru unirea Moldovei cu România au ajuns la Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O parte din tinerii care au participat, duminică, în Capitală, la marșul pentru unirea Republicii Moldova cu România au ajuns, miercuri, la Alba Iulia, ei aflându-se într-un periplu prin mai multe județe din țară.

basarabeni la Alba Iulia47Marți s-au aflat la Cluj, iar după terminarea vizitei din Alba Iulia vor merge la Hunedoara, potrivit deputatului PMP de Alba, Clement Negruț, care le-a fost gazdă și ghid turistic.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Basarabenii, 55 la număr, cu vârste cuprinse între 16 și 32 de ani, au vizitat principalele obiective turistice din Alba Iulia printre care Porțile Cetății, Catedrala Reîntregirii Neamului, Catedrala Romano-Catolică sau Muzeul Național al Unirii, ei dorind să intre și în Sala Unirii, însă nu au reușit deoarece a fost închisă.

La marșul din București au participat aproximativ 1000 de tineri, care au plecat pe jos din Chișinău. Aceștia au mers în marș spre Splaiul Unirii, Piața Unirii, Podul Izvor până la Palatul Cotroceni. Basarabenii au cerut urgentarea procesului de reunificare a României cu Republica Moldova. Tinerii unionişti au fost primiţi la Palatul Cotroceni, dar în lipsa preşedintelui Klaus Iohannis, plecat din ţară.

În Piața Universității, aproximativ 500 de bucureşteni, susținători ai unirii României cu Basarabia, i-au primit cu aplauze. Oamenii scandau „Vrem unire” și „Ole! Ole! Chișinău și București două inimi românești” și fluturau steaguri tricolore. În Piața Universității s-au cântat Imnul național al României și Hora Unirii.

La Alba Iulia, basarabenii au venit cu insigne și steaguri tricolore pe care le-au fluturat. Deputatul Clement Negruț a precizat că prin ceea ce au făcut au doborât tot ce au făcut politicienii în ultimii 25 de ani.

[nggallery id=758]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea