Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| O firmă de catering din Alba, AMENDĂ „GIGANT”, pentru mai multe nereguli: Activitatea firmei, suspendată de DSP

Ziarul Unirea

Publicat

în

O firmă de catering din Alba, AMENDĂ „GIGANT”, pentru mai multe nereguli: Activitatea firmei, suspendată de DSP

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba au dispus joi, 3 august 2023, sancționarea cu amendă în valoare de 40.000 de lei a unei unități cu activitate în domeniul catering-ului de pe raza municipiului Alba Iulia, pentru grave deficiențe constatate privind condițiile igienico-sanitare.

Complementar, inspectorii DSP Alba au dispus suspendarea activității unității până la remedierea deficiențelor constatate.

În procesul-verbal de constatare a condițiilor igienico-sanitare s-au consemnat următoarele aspecte: pereți cu zugrăveli deteriorate; prezența mucegaiului și igrasiei în toate spațiile (zona de preparare a produselor/preparatelor culinare, spălător vase, depozit materii prime, pânze de păianjen, uși și geamuri neigienizate); spații frigorifice deteriorate/întreținute necorespunzător; materii prime neetichetate corespunzător; lipsa recoltării și păstrării de probe alimentare; materii prime păstrate în ambalaje deteriorate în contact cu gheața; nu au putut fi verificate documentele medicale ale personalului angajat etc.

”DSP Alba are toleranță zero pentru asemenea situații și va aplica de fiecare dată cele mai drastice sancțiuni prevăzute de lege când vine vorba despre sănătatea populației. Dacă în mod normal conduita noastră e de a merge pe prevenție și avertizare, acolo unde constatăm pericolul iminent ca sănătatea concetățenilor, inclusiv a copiilor, să fie pusă în pericol nu avem pic de înțelegere. Atenționăm în special pe cei care desfășoară activități în domeniul alimentației publice că genul acesta de controale vor continua în tot județul”, Alexandru SINEA, director executiv al DSP Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea