Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | “Nea Luca” din Alba Iulia, o viață dedicată fotbalului: Singurul antrenor din România cu o carieră neîntreruptă de 65 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

“Nea Luca” din Alba Iulia, o viață dedicată fotbalului: Singurul antrenor din România cu o carieră neîntreruptă de 65 de ani

Iosif Luca sau nea Luca cum îl știe toată lumea și-a dedicat întreaga viață fotbalului, fiind jucător de la vârsta de 12 ani, iar din 1959 are o carieră neîntreruptă de 65 de ani ca antrenor, un caz unic în România.

Citește și: Continuitate la nivel înalt: Crăciunelu de Jos a câștigat Cupa Satelor 2024, etapa județeană | Antrenorul Iosif Luca, trofeul de excelență la 90 de ani!

”Întotdeauna întâlnirile cu domnul Iosif Luca, “nea Luca” cum îl cunoaște toată lumea, sunt momente cu totul și cu totul speciale. Așa a fost și la evenimentul la care s-au sărbătorit 100 de ani de la înființarea clubului de fotbal Unirea Alba Iulia.

Născut în Alba Iulia în urmă cu 90 de ani, nea Luca și-a dedicat întreaga viață fotbalului. De la 12 ani a jucat într-o echipă de juniori iar din anul 1959 este antrenor la echipe de copii și tineri. Are o carieră neîntreruptă de 65 de ani în antrenorat și, cu siguranță, este unic în România din acest punct de vedere.

Nu știu să mai fie vreun antrenor în sportul românesc care să aibă în spate atâția ani de muncă. O viață de om dedicată educării a mii de copii și totul făcut cu pasiune, cu modestie și cu mult suflet. Cei care i-au fost elevi au doar cuvinte de laudă și admirație față de nea Luca și, fără niciun dubiu, este unul dintre cei mai îndrăgiți oameni de fotbal din orașul nostru.

Multă sănătate, multă putere și ani mulți de antrenorat, domnule Luca!”, a scris Marius Filimon pe Facebook, în urma întâlnirii cu nea Luca la evenimentele dedicate împlinirii a 100 de ani de existență a clubului de fotbal Unirea Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE VIDEO | ACCIDENT rutier în comuna Vidra: Coliziune între două mașini. Intervin pompierii din Câmpeni

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE VIDEO | ACCIDENT rutier în comuna Vidra: Coliziune între două mașini. Intervin pompierii din Câmpeni Un accident rutier a avut loc luni, 19 august, în jurul orei 14.35, în comuna Vidra, în satul Ponorel, între două autoturisme. Este posibil ca o persoană să fie blocată în mașină. Citește și: UPDATE | ACCIDENT rutier MORTAL […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea