Rămâi conectat

Sport

Continuitate la nivel înalt: Crăciunelu de Jos a câștigat Cupa Satelor 2024, etapa județeană | Antrenorul Iosif Luca, trofeul de excelență la 90 de ani!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Continuitate la nivel înalt: Crăciunelu de Jos a câștigat Cupa Satelor 2024, etapa județeană | Antrenorul Iosif Luca, trofeul de excelență la 90 de ani!

Echipa din Crăciunelu de Jos a câștigat Cupa Satelor 2024 în județ și va reprezenta Alba la faza regională. Pentru formația pregătită de Adrian Cîmpean este o continuitate la nivel înalt, în condițiile în care anul trecut Crăciunelu de Jos a disputat finala cu Livezile (ajunsă la turneul final, locul 3 la nivel național), iar în 2022 a fost campioană.

De altfel, învingătoarea din acest an este singura care și-a adjudecat două trofee în cadrul competiției organizate de Asociația Județeană de Fotbal Alba, ajunsă la a 4-a ediție. La startul Cupei Satelor 2024 s-au aflat 12 echipe (din 11 comune), la fel ca în 2023, întrecerea fotbalistică juvenilă fiind rezervată jucătorilor Under 13 (născuți în anul 2011 și mai tineri; fete, din anul 2009 și mai tinere). Pe stadionul din Daia Română (gazdele, singura înfrângere, în semifinale) s-au disputat cele 4 partide care au decis ierarhia finală.

Meritam să câștigăm în acest an și este un rezultat extraordinar pentru noi. Lucrez cu această generație de aproape 3 ani, iar acest lucru se simte. Este o continuitate la nivel înalt pentru fotbalul juvenil din comună”, a spus antrenorul Adrian Cîmpean, noua campioană având și cel mai bun jucător, pe Victor Oniga (care a marcat golul decisiv din finală).

Clasament: 1. Crăciunelu de Jos, 2. Valea Lungă, 3. Daia Română, 4. Ciugud. Premii individuale: Cătană Luca (Ciugud) – golgheter, Ștefan Balu (Valea Lungă) – cel mai bun portar, Victor Oniga (Crăciunelu de Jos) – cel mai bun jucător; arbitrii fazei finale Marcel Olaru și Mihai Dehelean; trofeu de excelență: Iosif Luca.

*Antrenorul Iosif Luca, trofeu de excelență la 90 de ani!

Cu acest prilej reputatul antrenor Iosif Luca (Rival Alba Iulia) a fost premiat de către AJF Alba cu un trofeu de excelență. Acesta a aniversat, în 1 aprilie, împlinirea vârstei de 90 de ani și este cel mai longeviv antrenor din România, cu peste 6 decenii de activitate. De asemenea, AJF Alba a premiat participantele cu câte două mingi de joc, iar echipele calificate în „careul de ași” precum și cei care au cucerit trofeele individuale au primit trofee, diplome și medalii.

Jumătate dintre componenți au fost campioni și acum doi ani, iar 80 la sută din efectiv a fost prezent la finala de anul trecut. Avem doar 3 jucători din anul 2011, restul fiind mai tineri, situație care vorbește de la sine. Tocmai din acest motiv ne bucurăm de acest rezultat deosebit, în condițiile în care aria de selecție, la nivel de comună, este destul de redusă. Din această iarnă, majoritatea copiilor au făcut pasul spre alte echipe, LPS Sebeș, Școala de Fotbal Valea Frunoasei sau CSȘ Blaj”, a mai adăugat Adrian Cîmpean.

Campioana din acest an nu a pierdut niciun meci, pe teren, și a încasat un singur gol, rezultatele fiind următoarele: 1-0 cu Săsciori și 1-1 (1-3, după lovituri de departajare) cu Daia Română (în faza întâi), 1-0 cu Lunca Mureșului și 0-0 cu Valea Lungă (faza a doua) – acest duel reeditându-se în ultimul act (singurul eșec înregistrat de finalistă). Rezultate: *semifinale: Crăciunelu de Jos – Ciugud 2-0 (1-0): M. Mailat (8), V. Oniga (16); Valea Lungă – Daia Română 1-0 (1-0): R. Suciu (14); *finala mică: Daia Română – Ciugud 2-1 (după loviturile de departajare), 1-1 (0-0), în timp regulamentar: An. Mărginean (18)/ Cătană (21); finala mare: Crăciunelu de Jos – Valea Lungă 1-0 (1-0): V. Oniga (10).

Loturi:

*Crăciunelu de Jos: Sasha Nandrea, Luca Bîrlea, Cristian Păcurar, Mădălin Mailat/ cpt, Bogdan Furdui, Luca Cîmpean, Andrei Nandrea, Mateo Moldovan, frații Victor Oniga și Nicolae Oniga, Eduardo Tompi, Paul Mailat, David Moni, Gabriel Coman; antrenor Adrian Cîmpean, alți oficiali Marius Cîmpean și Mircea Popa;

*Valea Lungă: Ștefan Balu, Radu Suciu, Robert Fărtăiaș, Raul Crăciun, Marius Moldovan, Andrei Suciu, Milan Stoia, Alexandru Gligor, Dragoș Gabra, Bogdan Coman, Ionuț Coșar. Antrenor Cosmin Vasiu; alți oficiali Călina Comșa și Dan Aldea;

*Daia Română: Ioan Ispas, Sergiu Filip, Alin Dan, Luca Ciucă, Andrei Mărginean, Luca Mărginean, Elias Tămaș, Rareș Bișboacă, Eric Chisbac, George Bratu, David Istrate, Raul Mihu, Marco Ispas, Denis Bolea, Sorin Rotaru, Vasile Vlad, Robert Vitan, Dragoș Buta; antrenor Paul Rahovean, alți oficiali Cosmin Maier.

*Ciugud: Dragoș Vereș, Catană Luca, Mario Moldovan, Luca Dan, David Aron, Andrei Grapa, Denis Oargă, Radu Moroșan, Andrei Fleșer, Bogdan Cosma, Lucas Ranta, Andrei Grigoraș, Robert Bogdan; antrenor Cosmin Șuvaina, alți oficiali Daniel Nicoară.

Campioana va participa la etapa regională (1 aprilie – 10 mai), alături de județele Covasna, Brașov, Sibiu, Harghita și Mureș (zona 5), iar câștigătoarele celor 4 zone vor evolua la etapa națională (15 mai – 31 mai).

Foto: Asociația Județeană de Fotbal Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia, în optimile de finală la Under 19 după ce a dominat play-off-ul | Rareș Stanciu, debut la echipa condusă de George Țălnar

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia, în optimile de finală la Under 19 după ce a dominat play-off-ul | Rareș Stanciu (nici 17 ani), debut la echipa condusă de George Țălnar Rareș Stanciu, fratele mai mic al internaționalului român Nicolae Stanciu, căpitan al formației „alb-negrilor” la Under 17 a debutat la CSM Unirea Alba Iulia Under 19, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea