Foto. Natura, cel mai bun artist al Pământului: Imagini spectaculoase cu eucaliptul curcubeu, a cărui scoarță este „pictată” cu tandrețe

Foto. Natura, cel mai bun artist al Pământului: Imagini spectaculoase cu eucaliptul curcubeu, a cărui scoarță este „pictată” cu tandrețe

Natura nu va înceta niciodată să ne surprindă, lăsându-și mereu ampreta pe câte o „operă de artă”, exact cum a făcut-o cu această specie de eucalipt, a cărui trunchi parcă este pictat.

Spre deosebire de alţi copaci cu scoarţa groasă, această specie de Eucalipt, originară din din Filipine, Indonezia și Papua Noua Guinee, are o suprafaţă fină, cu un înveliş uşor de cojit.

ELIT

Eucaliptul curcubeu (Eucalyptus deglupta) este o specie unică, nu doar prin faptul că este unica specie de Eucalipt, ce poate fi întâlnită în emisfera nordică, ci mai ales pentru trunchiul său deosebit pe care-l are.

Calitatea extraordinară a acestui copac se datorează faptului că diferite zone de scoarţă ale copacului se decojesc în diferite perioade de timp. Culorile diferite sunt o indicaţie a vârstei crustei. Culoarea verde aprinsă, de exemplu, indică crusta, pierdută recent.

Mihail David - 2020

Cu timpul coaja devine mai inchisă şi schimbă culoarea de la albastru la violet şi apoi ajunge la un maro şi culori portocaliu. În final, se formează un fel de camuflaj natural.

Acest arbore nu se aseamănă cu celelalte plante din familia Eucaliptului şi dintr-un alt motiv: nu are o sevă aromată. Eucaliptul creşte foarte înalt şi poate să depăşească 75 de metri.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...