Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Foto. Natura, cel mai bun artist al Pământului: Imagini spectaculoase cu eucaliptul curcubeu, a cărui scoarță este „pictată” cu tandrețe

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Foto. Natura, cel mai bun artist al Pământului: Imagini spectaculoase cu eucaliptul curcubeu, a cărui scoarță este „pictată” cu tandrețe

Natura nu va înceta niciodată să ne surprindă, lăsându-și mereu ampreta pe câte o „operă de artă”, exact cum a făcut-o cu această specie de eucalipt, a cărui trunchi parcă este pictat.

Spre deosebire de alţi copaci cu scoarţa groasă, această specie de Eucalipt, originară din din Filipine, Indonezia și Papua Noua Guinee, are o suprafaţă fină, cu un înveliş uşor de cojit.

Eucaliptul curcubeu (Eucalyptus deglupta) este o specie unică, nu doar prin faptul că este unica specie de Eucalipt, ce poate fi întâlnită în emisfera nordică, ci mai ales pentru trunchiul său deosebit pe care-l are.

Calitatea extraordinară a acestui copac se datorează faptului că diferite zone de scoarţă ale copacului se decojesc în diferite perioade de timp. Culorile diferite sunt o indicaţie a vârstei crustei. Culoarea verde aprinsă, de exemplu, indică crusta, pierdută recent.

Cu timpul coaja devine mai inchisă şi schimbă culoarea de la albastru la violet şi apoi ajunge la un maro şi culori portocaliu. În final, se formează un fel de camuflaj natural.

Acest arbore nu se aseamănă cu celelalte plante din familia Eucaliptului şi dintr-un alt motiv: nu are o sevă aromată. Eucaliptul creşte foarte înalt şi poate să depăşească 75 de metri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea