Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Moţii din Horea cer repararea drumului din comună. În această dimineaţă, prezenţi la Ministerul Transporturilor

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Motii din Horea la Ministerul Transporturilor01Moţi din Horea, care au participat la acţiunile de salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni, au ajuns în această dimineaţă la Ministerul Transporturilor, pentru a-i solicita ministrului Ramona Mănescu un sprijin financiar pentru a fi refăcut drumul comunal 204, lung de 12 kilometri, ce leagă localităţile Horea, Giurgiuţ şi Zânzeşti, care ar fi fost „făcut praf” de utilajele şi maşinile care au parcurs acest drum în misiunea lor de salvare  şi cele care au tractat epava avionului prăbuşit. De asemenea, aceştia s-au prezentat şi la  cabinetul premierului Victor Ponta, unde au depus o astfel de cerere şi intenţionează să meargă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Din partea ministrului transporturilor, aceştia au primit promisiunea că se vor face demersuri în rezolvarea problemei.

Fostul deputat Corneliu Olar, fostul secretar al comunei Horea, Ioan Mateş, cosilierul local Ioan Mateş şi Adrian Stan, casierul comunei au mers astăzi la Bucureşti, pentru a solicita Ministerului Transporturilor să fie refăcut drumul ce a fost distrus de utilajele care au tractat epava avionului. Potrivit lui Corneliu Olar,  „drumul a fost făcut praf”, iar ei cer ca „măcar să-l readucă la forma iniţială”.

Moţii au fost primiţi de către ministrul Transporturilor Ramona Mănescu, care, aşa după cum ne-a declarat Olar, i-a asigurat că va fi trimisă o echipă de specialişti la faţa locului, care să evalueze costurile. Totodată, Ramona Mănescu ar fi dat de înţeles că, pentru obţinerea de fonduri va discuta inclusiv  cu prim ministrul Victor Ponta.

După întâlnirea cu ministrul Ramona Mănescu, aceştia au fost şi la Guvern, la cabinetul premierului Ponta, care nu a fost de găsit, deoarece se află la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, însă au lăsat un memoriu, pe care l-au înregistrat consilierii.

Aceştia intenţionează să meargă şi la viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul  Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru a cere astfel de sprijin financiar.

„Ca urmare a solicitării cetăţenilor din satele Giurgiuţ şi Zânzeşti, comuna Horea, judeţul Alba, aflate în vecinătatea locului accidentului, salvatori ai victimelor accidentului aviatic din data de 20 ianuarie 2014, cu privire la necesitatea sprijinirii de către Ministerul Transporturilor a lucrărilor de reparaţii a drumului comunal DC 204 Horea – Giurgiuţ – Zânzeşti, în lungime de 12 kilometri, ce a fost distrus în urma transportului cu tractoarele şi maşinile instituţiilor implicate în salvarea victimelor şi a transportului epavei avionului. Menţionăm că drumul a fost pietruit de primărie în anii 2012 – 2013 şi la această dată este distrus şi impracticabil”, se arată în memoriul depus la Ministerul Transporturilor.

[nggallery id=1109]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea