FOTO: Moţii din Horea cer repararea drumului din comună. În această dimineaţă, prezenţi la Ministerul Transporturilor

Motii din Horea la Ministerul Transporturilor01Moţi din Horea, care au participat la acţiunile de salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni, au ajuns în această dimineaţă la Ministerul Transporturilor, pentru a-i solicita ministrului Ramona Mănescu un sprijin financiar pentru a fi refăcut drumul comunal 204, lung de 12 kilometri, ce leagă localităţile Horea, Giurgiuţ şi Zânzeşti, care ar fi fost „făcut praf” de utilajele şi maşinile care au parcurs acest drum în misiunea lor de salvare  şi cele care au tractat epava avionului prăbuşit. De asemenea, aceştia s-au prezentat şi la  cabinetul premierului Victor Ponta, unde au depus o astfel de cerere şi intenţionează să meargă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Din partea ministrului transporturilor, aceştia au primit promisiunea că se vor face demersuri în rezolvarea problemei.

Fostul deputat Corneliu Olar, fostul secretar al comunei Horea, Ioan Mateş, cosilierul local Ioan Mateş şi Adrian Stan, casierul comunei au mers astăzi la Bucureşti, pentru a solicita Ministerului Transporturilor să fie refăcut drumul ce a fost distrus de utilajele care au tractat epava avionului. Potrivit lui Corneliu Olar,  „drumul a fost făcut praf”, iar ei cer ca „măcar să-l readucă la forma iniţială”.

ELIT

Moţii au fost primiţi de către ministrul Transporturilor Ramona Mănescu, care, aşa după cum ne-a declarat Olar, i-a asigurat că va fi trimisă o echipă de specialişti la faţa locului, care să evalueze costurile. Totodată, Ramona Mănescu ar fi dat de înţeles că, pentru obţinerea de fonduri va discuta inclusiv  cu prim ministrul Victor Ponta.

După întâlnirea cu ministrul Ramona Mănescu, aceştia au fost şi la Guvern, la cabinetul premierului Ponta, care nu a fost de găsit, deoarece se află la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, însă au lăsat un memoriu, pe care l-au înregistrat consilierii.

Aceştia intenţionează să meargă şi la viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul  Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pentru a cere astfel de sprijin financiar.

„Ca urmare a solicitării cetăţenilor din satele Giurgiuţ şi Zânzeşti, comuna Horea, judeţul Alba, aflate în vecinătatea locului accidentului, salvatori ai victimelor accidentului aviatic din data de 20 ianuarie 2014, cu privire la necesitatea sprijinirii de către Ministerul Transporturilor a lucrărilor de reparaţii a drumului comunal DC 204 Horea – Giurgiuţ – Zânzeşti, în lungime de 12 kilometri, ce a fost distrus în urma transportului cu tractoarele şi maşinile instituţiilor implicate în salvarea victimelor şi a transportului epavei avionului. Menţionăm că drumul a fost pietruit de primărie în anii 2012 – 2013 şi la această dată este distrus şi impracticabil”, se arată în memoriul depus la Ministerul Transporturilor.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Te-ar putea interesa și:

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| Sensul giratoriu de acces la autostrada A10 Sebes – Turda de la nodul rutier Alba Iulia Nord va fi reconfigurat

Sensul giratoriu de acces la autostrada A10 Sebes – Turda de la nodul rutier Alba Iulia Nord va fi reconfigurat… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

Mocanu 7 februarie 2014 at 14:36

Apreciez activitate tovarasului Olar dar ca om din zona am niste obiectii.
1. Drumurile nu sunt distruse acum ci de mai multi ani de mai multi afaceristi din zona petru bani.
Au fost patru baieti faini Olar, Todea si Morar junior si senior care au taiat padurea in nestire pentru bani la PDL.
Si uite ca dupa ce acesti bani au ajuns la pusculita Hava-PDL de Alba Olar ajunge deputat, Todea primar de Albac si Morar junior dirctor de directie silvica de Alba.
Daca nu credeti cum umblau pe acea vreme banii la PDL-Aba_Hava intrebati pe domnul col Dobra fost PDL-ist actual UNPR cat bani a depus la PDL-Hava pentru a ajunge senator si daca nu raspunde la prima intrebare poate ne spune de ce Banca i-a luat terenul cu care a garantat banii imprumutati pentru a ajunge parlamentar.
Asa ca se pare ca doamna ministru liberala nu are nici o vina.
Sigur va iesi acum omul marilor proiecte si le va face drumul distrus atunci de Olar&comp cu laptopul.

of,of 7 februarie 2014 at 19:04

Drumul c 204 Horea -Giurgiut-Zinzesti asa arata si acum 1 an si cu 1 saptamina inainte de caderea avionului,ca se poate obtine ceva fonduri este bine dar va garantez ca se vor risipi bani aiurea ca si de multe alte dati STIE OLAR CUM SAI MIRSEVEASCA IN INTERES PERSONAL,daca se vor acorda fonduri asi propune bani sai gospodareasca 6-10 cetateni din satele sus mentionate si rezultatul va fii benefic pt. comunitati altfel vor primi 2-3 masini de bolovani cu pamint rosu din cariera URSOAIA propietatea firmelor patronate de acoliti lu Olar.

oniriu 7 februarie 2014 at 22:16

Ciniste si respect pentru toti salvatori. Dar ce facem cu acest badaran de OLAR, care poate sa afirme ca avionul si cei doi morti carati de drum,l-au distrus, Cand se va mai ma indestula si acest incult si asa zis lider (de carton)al catorva moti din Horia. Ca un deputat sa devina secretar de primarie de comuna spune totul despre caracterul lui. Oare mai au vreun sens comentariile referitoare la comportamentul acestui personaj, ca degeaba, nu are nici o sensibilitate. Toate comentariile postate la adresa lui sunt pertinente si la obiect, dar degeaba.

Cum sa rateze olar ocazia sa apara din nou in ziar? 8 februarie 2014 at 11:15

Bai silviculturalule, du-te si pune mana pe un abecedar si un ductionar explicativ al limbii romane.Tu nu stii sa scrii si sa vorbesti corect romaneste. Ta bagi in seama iar.Vad ca ai luat un singur „protestant”(citat din Olar) cu tine, pe batranelul Mates. Alta elita. Auzi, cica drumul a fost stricat de masinile care au fost la cautat.Pai daca s-au „stricat”,ia imprumuta un utilaj de la beizadeaua ta sau de la prietenii tai de combinatii si rezolva problema.Trebuia sa mergi pe la Bucuresti sa te bagi in seama iar?Nu vezi ca deranjezi cu prostia ta?

avrămuț 8 februarie 2014 at 21:33

În urma acestui tragic eveniment moții beneficiază de o imagine deosebită, superpozitivă care face mai mult ca aurul de la Roșia. Păcat că în această zonă s-a născut și acest individ olar care mînjește tot pe unde umblă(4 ani ne-a făcut de rîs în Parlament, nu se oprește…)

Comentariile sunt oprite