Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: Monarhiștii din Alba, din nou în stradă. Membrii ANRM au adus un omagiu Reginei Ana a României

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 18 septembrie, circa 30 de membri și simpatizanți ai filialei din județul Alba a Alianței Naționale pentru Reinstaurarea Monarhiei (ANRM) s-au înarmat cu steaguri tricolore și pliante, și au ieșit în stradă.

Nu au protestat, ci au împărțit trecătorilor broșuri și le-au vorbit despre omagiul pe care îl aduc cu această ocazie Majestatății Sale Regina Ana a României, care astăzi împlinește 90 de ani.

Membri și voluntari ai ANRM din județul nostru, între care amintim pe Cristian Gruița, Mircea Trifu, Radu Urcan, Vasile Petric, Ioan Chiciudean și Cristi Olteanu, s-au întâlnit la ora 16.00, în intersecția B-dului Transilvania cu Bd-ul Revoluției 1989. Trecătorii au primit pliantul regaliștilor, arătându-se surprinși că nu este vorba despre vreo acțiune de protest ci despre aniversarea Reginei Ana.

Alianța Națională pentru Reinstaurarea Monarhiei a organizat evenimente similare în mai multe orașe din întreaga țară. Scopul declarat al acestei mișcări, după cum reiese foarte clar din numele pe care îl poartă, este ca folosind instrumentele democratice, în România să fie reinstaurată Monarhia.

”Spre deosebire de ultimul eveniment organizat de ANRM Alba, când am sărbătorit imnul național al României, acum numărul nostru a crescut, organizația ajungând la peste 100 de membri. Avem filiale la Aiud, Blaj și Teiuș, iar în curând la Cugir, Cîmpeni și Abrud. Vrem să informăm cetățenii județului Alba asupra misiunii ANRM și asupra rolului Casei Regale a României a explicat co-președintele al ANRM Alba, Mircea Trifu.

Potrivit organizatorilor, la acest gen de manifestări civice participă tot mai multe persoane din județul Alba, care consideră monarhia o alternativă la sistemul actual de putere din România.

[nggallery id=282]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu: A fost semnat procesul-verbal de predare-primire a amplasamentului Rețeaua de apă potabilă și canalizare va fi extinsă în mai multe sate din comuna Ighiu. În zilele de 15 și 24 aprilie au fost semnate procesele-verbale de predare-primire a amplasamentelor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea