Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO: „Monarhia uneşte România!” La Sala Unirii din Alba Iulia a avut loc întâlnirea membrilor A.N.R.M

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, cu începere de la ora 10.00, la Sala Unirii din Alba Iulia a avut loc întâlnirea a membrilor Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, la care au participat oficialităţi locale şi judeţene, deputaţi şi senatori de Alba, dar şi membrii A.N.R.M din judeţ şi din ţară.

În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, la Alba Iulia  a fost semnat un protocol între Casa Regală a României, Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba. Timp de 10 ani cele trei instituţii vor colabora pentru promovarea oraşului şi a Casei Regale.

La evenimentul de astăzi a  fost prezent şi primarul Mircea Hava care şi-a amintit de prima lui întâlnire cu regele Mihai şi a vorbit şi despre protocolul semnat între cele trei instituţii.

„De prima dată când regele Mihai a venit la Alba Iulia, ca un tânăr viceprimar, cum eram atunci, părăsit de toată lume, de la prefectură, la primărie, am stat şi l-am aşteptat, pentru că aşa m-au învăţat părinţii mei. Toata lucrarea noastră a fost încununată prin a semna aici protocolul cu Casa Regală pentru 10 ani. Acest lucru ne obligă ca eu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel să  rămânem în funcţii pentru încă 10 ani, ne obligă ca acest protocol să rămână pentru mai mult de 10 ani şi sa ştiţi că nu are atâtea lucruri tehnice ci are încărcătură sufletească. Vă mulţumesc ca aţi venit la Alba Iulia si vă rog sa veniţi la serbare, să simţim la 95 de ani româneşte, să ne dezbrăcăm de culorile politice şi să iubim şi să ne inclinăm în faţa la ceea ce este autentic. Trăiască regele!”, a declarat primarul Mircea Hava.

La eveniment a fost prezent şi fostul pim-ministru, Victor Ciorbea, în calitate de vicepreşedinte al A.N.R.M.

„În Bucureşti, în toată ţara şi în afara graniţelor ei românii vor serba la 1 decembrie Marea Unire de la 1918. Suntem conştienţi că alegerea Albei Iulia s-a datorat şi momentului de la 1600 şi faptului că avea o rezonanţă istorică, dar şi voinţei Regelui Ferdinand şi Reginei Maria. Cetatea istorică a fost transformată în una memorabilă. De 95 de ani suntem binecuvântaţi de Dumnezeu sub mantie divină”, a declarat Victor Ciorbea.

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) are ca obiectiv revenirea la monarhia constituţională, cu actuala Casă Regală a României. A.N.R.M. s-a născut din mişcările de protest ale anului 2012 şi a ajuns să grupeze oameni din toate provinciile ţării.

Pe lângă oficialităţi locale şi judeţene, deputaţi şi senatori de Alba, la eveniment au luat parte vicepreşedinţii A.N.R.M. Daniel Nicodim, Victor Ciorbea, Cornel Sicoe, copreşedintele Cătălin Şerban, secretarul general Tiberiu Cnab şi Mircea Trifu, reprezentantul organizaţiei din judeţul Alba.

[nggallery id=773]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea