FOTO: „Monarhia uneşte România!” La Sala Unirii din Alba Iulia a avut loc întâlnirea membrilor A.N.R.M

Astăzi, cu începere de la ora 10.00, la Sala Unirii din Alba Iulia a avut loc întâlnirea a membrilor Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, la care au participat oficialităţi locale şi judeţene, deputaţi şi senatori de Alba, dar şi membrii A.N.R.M din judeţ şi din ţară.

În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, la Alba Iulia  a fost semnat un protocol între Casa Regală a României, Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba. Timp de 10 ani cele trei instituţii vor colabora pentru promovarea oraşului şi a Casei Regale.

ELIT

La evenimentul de astăzi a  fost prezent şi primarul Mircea Hava care şi-a amintit de prima lui întâlnire cu regele Mihai şi a vorbit şi despre protocolul semnat între cele trei instituţii.

„De prima dată când regele Mihai a venit la Alba Iulia, ca un tânăr viceprimar, cum eram atunci, părăsit de toată lume, de la prefectură, la primărie, am stat şi l-am aşteptat, pentru că aşa m-au învăţat părinţii mei. Toata lucrarea noastră a fost încununată prin a semna aici protocolul cu Casa Regală pentru 10 ani. Acest lucru ne obligă ca eu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel să  rămânem în funcţii pentru încă 10 ani, ne obligă ca acest protocol să rămână pentru mai mult de 10 ani şi sa ştiţi că nu are atâtea lucruri tehnice ci are încărcătură sufletească. Vă mulţumesc ca aţi venit la Alba Iulia si vă rog sa veniţi la serbare, să simţim la 95 de ani româneşte, să ne dezbrăcăm de culorile politice şi să iubim şi să ne inclinăm în faţa la ceea ce este autentic. Trăiască regele!”, a declarat primarul Mircea Hava.

La eveniment a fost prezent şi fostul pim-ministru, Victor Ciorbea, în calitate de vicepreşedinte al A.N.R.M.

„În Bucureşti, în toată ţara şi în afara graniţelor ei românii vor serba la 1 decembrie Marea Unire de la 1918. Suntem conştienţi că alegerea Albei Iulia s-a datorat şi momentului de la 1600 şi faptului că avea o rezonanţă istorică, dar şi voinţei Regelui Ferdinand şi Reginei Maria. Cetatea istorică a fost transformată în una memorabilă. De 95 de ani suntem binecuvântaţi de Dumnezeu sub mantie divină”, a declarat Victor Ciorbea.

Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) are ca obiectiv revenirea la monarhia constituţională, cu actuala Casă Regală a României. A.N.R.M. s-a născut din mişcările de protest ale anului 2012 şi a ajuns să grupeze oameni din toate provinciile ţării.

Pe lângă oficialităţi locale şi judeţene, deputaţi şi senatori de Alba, la eveniment au luat parte vicepreşedinţii A.N.R.M. Daniel Nicodim, Victor Ciorbea, Cornel Sicoe, copreşedintele Cătălin Şerban, secretarul general Tiberiu Cnab şi Mircea Trifu, reprezentantul organizaţiei din judeţul Alba.

[Gallery not found]

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Victor Negrescu apără patrimoniul cultural și promovează, din nou, Alba Iulia în plenul Parlamentului European

Vicepreședintele Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European, Victor Negrescu, a solicitat, într-un discurs susținut în plenul legislativului european,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

5 Comentarii

Adrian SIMION 30 noiembrie 2013 at 13:45

„Toata lucrarea noastră a fost încununată prin a semna aici protocolul cu Casa Regală pentru 10 ani. Acest lucru ne obligă ca eu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel să rămânem în funcţii pentru încă 10 ani.” Acesta este un extras din declaratia (domnului) Mircea Hava (inca) primarul municipiului Alba Iulia.
Ar fi bine ca domnia sa sa inceteze sa ne mai jigneasca inteligenta. Cum adica „sa il oblige” acel protocol pe dumnealui si pe tovarasul Dumitrel ca sa mai stea in functie inca 10 ani? Acel protocol nu a fost semnat „pe persoana fizica” de Hava si Dumitrel, ci de un primar si de un presedinte CJ, adica de niste reprezentanti de institutii. Acel protocol ramane in vigoare si daca (Doamne ajuta!) din 2016 scapam de cei doi tovarasi.
Mi se pare ca tovarasul Hava chiar se leaga de orice pentru a-si face publicitate politica. De data aceasta a fost Casa Regala a Romaniei, un simbol pentru aceasta tara. Ma intreb: oare data viitoare ce va mai fi? Oare vom avea parte maine, de 1 decembrie, de un discurs in care vom afla (senzational si in direct) de la tovarasul (inca) primar ca la 1 decembrie 1918 Guvernul Romaniei era condus de un PD-ist? … A, uitasem, PD-ul nu exista pe atunci, pentru ca el este un copil (sau avorton, depinde din ce perspectiva privim) al PCR-ului.
Manifestarea lipsita de tact de azi a tovarusului Hava este un exemplu specific pentru categoria „politica de doi bani”.
S-auzim de bine!

Plici ! 30 noiembrie 2013 at 15:07

@ Adrian Simion
” [ Manifestarea lipsita de tact de azi a tovarusului Hava este un exemplu specific pentru categoria “politica de doi bani”. ]”
Pai cand este vorba de lipsa de tact, tovarasul Hava este mic copil pe langa tovarasul Basescu – Sa ne amintim ca nu cu foarte mult timp in urma, acesta , adica tovarasul Basescu, l-a facut „tradator de tara” pe Regele Mihai … Ce ar mai fi de spus … Deja chiar si „doi bani” sunt multi pentru politica Basescului, ” politica de zero bani” cred ca ar fi mai potrivit … Dar daca amandoi ( adica atat Hava cat si Basescu) provin din avortonul PD, despre care bine spuneai mai sus, nu-i de mirare …

Gigi 30 noiembrie 2013 at 15:59

Haters gonna hate. Agitati-va degeaba, Hava daca vrea ramane primar cat are el chef, pentru ca merita si lumea il voteaza. Hava primar pana in 2050!

Status-Quo 30 noiembrie 2013 at 17:05

Greu de inteles cum un PSD-ist (curent) poate deveni sustinator al restaurarii monarhiei. Un miracol al constiintei personale.

Pe siteul ANRM la ”apelul ANRM” scrie asa:

”În urmă cu un an, regimul de autoritate prezidenţială părea de nezdruncinat. Şi totuşi, curajul şi verticalitatea unor grupuri de tineri au reuşit să disloce reţeaua construită în jurul voinţei unui singur om, un preşedinte de republică.”

Adica manufactura aia din iarna lui 2012 e vazuta de sustinatorii monarhisti drept un proces autentic? Interesant!

Greu de inteles cum s-a realizat apropierea dintre monarhie si cei din tagma celor care-l fugareau pe rege la inceptulul anilor 90.

Apelul e o aiureala buna de dat exemplu negativ la ora de istorie.

Ca rezumat spune cam asa: mai bine monarhie, ca aia-i lapte si miere, pe cand republica ba ca asta-i adusa de rusi.

Cu monarhia scapam de coruptie. A se vedea cazul lui Carol al II-lea.

Fals. Si monarhia si republica lucreaza cu acelasi material: poporul roman. Asta n-a fost schimbat de prezenta unor regi timp de cateva zeci de ani si n-o sa fie schimbat nici de prezenta unor presedinti.

Inlocuirea unor presedinti cu niste regi nu-i mare branza cand metehnele raman aceleasi.

FAUST 1 decembrie 2013 at 15:30

Foarte bine punctat Status-Quo. A instaura monarhia ar fi ca si cum ai pune o cireasa coapta si frumoasa pe un tort de foarte proasta calitate. Nu ar rezolva problemele actuale. S-ar rezolva in cel mai bun caz problema sefului de stat. Regele (si chiar si presedintele intr-o tara dezvoltata) ar trebui sa reprezinte doar o instanta morala. Sa nu intervina prea des, dar cuvantul lui sa fie lege! Din pacate ideea asta utopica cu monarhia este folosita din cand in cand in scopuri politicianiste. Desi monarhist, mi-am pierdut speranta…

Comentariile sunt oprite