Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Momente emoționante la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia: Absolvenții Promoției 2021 și-au primit gradele onorifice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 4 iunie, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, absolvenții Promoției 2021 – ,,Regele Mihai I – 100” au primit gradele onorifice de absolvent, pe care le vor purta până la finalul examenului de Bacalaureat.

Pentru elevii claselor a XII-a, primele zile de vară aduc cu ele și primele emoții ale absolvirii. Ziua de astăzi va rămâne întipărită în memoria absolvenților, ca ziua în care și-au prins pe umeri gradele de „ABSOLVENT”. Așezați în formație și vizibil emoționați, absolvenții Promoției 2021 ,,Regele Mihai I – 100” au primit cele mai așteptate grade.

„Ziua aceasta este una specială pentru fiecare elev de colegiu militar. Văzându-i pe colegii mai mari ți-ai dorit să fii ca ei, să poți să obții ceea ce au obținut ei, distincții, premii, rezultate foarte bune. Gradarea de astăzi reprezintă rezultatul muncii din cei patru ani de liceu. Pentru mine reprezintă o mândrie pentru că sunt absolventul unuia dintre cele mai prestigioase colegii militare din țară”, a spus elev sergent major Radu Popa.

„Aceste grade reprezintă încunuarea muncii pe care am depus-o timp de patru ani. O recunoștință, o împlinire, grade obținute pe merit. Este un moment în care mă emoționez pentru că odată cu primirea gradelor de absolvent, o etapă din viața noastră se încheie. O etapă grea, mult așteptată, dar terminată parcă prematur. Îmi mai doresc să mai petrec câteva clipe alături de colegi, să mai particip la raportul de dimineață și la apelul de seară și mă gândesc cu tristețe că peste câteva săptămâni îmi voi lua rămas bun de la tot ceea ce înseamnă colegiul militar ”, a mărturisit elev sergent major Cornelia Galben.

Gradele onorifice le-au fost înmânate de locotenentul Adrian Goga, comandantul companiei a III-a elevi. Absolvent al colegiului militar, Promoția 2012, acesta a trăit alături de elevii săi, emoțiile momentului. „Aceste grade onorifice l-ați obținut pe merit! Purtați-le cu mândrie și pregătiți-vă în continuare pentru examenele care vă așteaptă”, le-a transmis cel care le-a îndrumat pașii în colegiul militar timp de trei ani.

Continuând tradiţia colegiului militar, Promoţia 2021 – ,,Regele Mihai I – 100” va purta cu mândrie şi demnitate aceste grade onorifice de absolvent, până la finalul examenului de Bacalaureat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ce spune Daniel Breaz despre continuitea sa ca și rector al Universității „1 Decembrie 1918”: „În primul meu mandat am pornit cu o mare ambiție, să aducem studenți internaționali”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune Daniel Breaz despre continuitea sa ca și rector al Universității „1 Decembrie 1918”: „În primul meu mandat am pornit cu o mare ambiție, să aducem studenți internaționali” În data de 25 aprilie, rectorul Universității „1 decembrie” din Alba Iulia, a vorbit live la radiounirea.fm despre proiectele implementate în mandatele anterioare, dar și cât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea