Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | Moața care a mers să „cucerească” Clujul prin pictură: Bianca, o tânără artistă, care doreșe să exprime prin arta sa viața oamenilor din munții Apuseni

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Moața care a mers să „cucerească” Clujul prin pictură: Bianca, o tânără artistă, care doreșe să exprime prin arta sa viața oamenilor din munții Apuseni

Studentă la Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș Bolyai, Bianca este o tânără pasionată de arta de a picta. Îmbină această plăcere cu rădăcinile sale din Țara Moțiilor, pe care încearcă să le imortalizeze prin arta sa.

Și-a luat inima în dinți și a părăsit locul de unde se trage pentru a căuta oportunități pentru dezvoltarea pasiunii sale, așa a ajuns în Cluj-Napoca. Aici urmează să aibă și prima sa expoziție, în luna august. În cadrul acesteia, Bianca, a optat pentru ceea ce știe mai bine să surprindă prin arta sa, Țara Moțiilor. Peisaje alb negru, amintiri cu o clacă de coasă sau munca agricolă de a pune cartofi, sunt doar câteva dintre temele operelor pe care urmează să le prezinte.

A ales această temă deoarece consideră că Cluj-Napoca este un oraș cu de toate, însă în mijlocul acestor experiențe și trăiri este nevoie de o umbră de aminitre pentru cunoscătorii tradițiilor sau o viziune nouă pentru persoanele care nu sau lovit de aceste momente atât de frumoase. „Așteptările mele ar fi ca picturile mele să retrezească amintiri unice din viața oamenilor care trec pragul expoziție, iar peroanele care nu au avut parte de asta să simtă ca trăiesc câtuși de puțin intr-un trecut atât de frumos și simplu,” a precizat Bianca despre expoziția care urmează să aibă loc în luna august.

Citește și: FOTO | Tânără artistă din Munții Apuseni, pictură cu suflet în postul Crăciunului: A realizat un tablou cu Mântuitorul Iisus

Tânăra artistă ne-a povestit și că pasiunea de artă a ajutat-o să treacă prin niște momente foarte dificile din viața ei. Mai ales, în anul 2023, care a fost unul dintre cei mai grei ani pentru ea, însă pictura a reușit să o țină pe linia de plutire și să o ajute să treacă peste acele dificultăți. Din această experiență a avut totuși multe lucruri de învățat, înțelegând că „astfel de daruri de la Dumnezeu le primim ca și scut pentru suflet , iar acest scut m-a făcut să fiu cea mai bună versiune a mea de până acum.”

Despre viitorul său Bianca este foarte optimistă și cu multe planuri. După expoziție dorește să realizeze un tablou special. Visul ei rămâne să ajungă un pictor renumit și știe că acest lucru se va întâmpla atât timp cât rămâne motivată. Pe lângă arta pe care o creează, Bianca se ocupă să își finalizeze studiile și trăind în Cluj, are și un loc de muncă, pentru a se putea întreține, până visul său va deveni realitate.

Niciodată nu o să îmi poată scoată nimeni Țara Moțiilor din suflet, este un privilegiu să pot numi acele locuri acasă , este o împlinire sufletească să termin o lucrare și să merg să îmi fac poze cu ea. Sunt mândra ca sunt moață!” a spus la final tânăra artistă despre originile sale din Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia luptă în instanță să recupereze 500 mp teren din pasajul din centrul municipiului

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia luptă în instanță să recupereze 500 mp teren din pasajul din centrul municipiului Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat respingerea plângerii prealabile formulate împotriva HCL521/2023, prin care administrația locală dorește recuperarea a 505 mp teren din zona pasajului de lângă sediul primăriei. Este vorba despre terasa restaurantului Erol și accesele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea