FOTO| Miruna, tânăra de ZECE CURAT din ALBA, la Titularizarea 2023: „Cu toate că locuiesc în mediul rural, nu consider că acest fapt mi-a afectat în vreun fel parcursul educațional”
Miruna, tânăra de ZECE CURAT din ALBA, la Titularizarea 2023: „Cu toate că locuiesc în mediul rural, nu consider că acest fapt mi-a afectat în vreun fel parcursul educațional”
Tânăra din județul Alba, Miruna Mărginean, din satul Galtiu, comuna Sântimbru, a devenit subiect de admirație și inspirație pentru tinerii care își doresc o carieră didactică, după ce a obținut nota 10 curat la proba scrisă la Titularizarea din 2023.
Într-un interviu acordat pentru ziarulunirea.ro, Miruna a împărtășit emoțiile și gândurile care au însoțit această remarcabilă realizare și a vorbit despre drumul său educațional și planurile pentru viitor.
Întrebată despre cum se simte după această performanță, Miruna nu a putut ascunde entuziasmul și satisfacția ei.
CITEȘTE ȘI: TITULARIZARE 2023 în Alba: O notă de ZECE CURAT, obținută de o candidată de la sat. La ce disciplină a concurat
„Mă simt foarte emoționată, fericită și mândră de ceea ce am realizat! Consider că prin această notă mi-am demonstrat mie că, dacă muncesc suficient, pot să obțin tot ceea ce îmi doresc. Și cu siguranță, acest zece nu reprezintă finalul pregătirii mele deoarece educația nu se oprește niciodată!” afirmă cu încredere tânăra absolventă.
Cu origini din mediul rural, Miruna a fost întrebată cum crede că acest fapt a influențat parcursul ei educațional. Cu o atitudine optimistă și determinată, ea a subliniat că locul de unde provii nu reprezintă o barieră în calea reușitei. „Cu toate că locuiesc în mediul rural, nu consider că acest fapt m-a afectat în vreun fel parcursul educațional pentru că, la urma urmei, dacă îți dorești ceva suficient de mult, nici un obstacol nu este prea mare,” a mărturisit ea.
Obținerea unui 10 perfect la o examinare atât de importantă precum Titularizarea necesită multă muncă și perseverență. În fața acestui fapt, Miruna a vorbit despre principalele provocări cu care s-a confruntat în procesul de pregătire și despre modul în care le-a depășit. „Cred că cea mai mare provocare în ceea ce privește pregătirea mea a fost reprezentată de incertitudine și încredere. Materia este destul de amplă, iar sursele de informare sunt atât de numeroase încât uneori mi-a fost dificil să aleg de unde și cum să învăț într-un mod cât mai potrivit pentru mine. Astfel că, primul pas spre reușită a fost să aleg să cred în mine și în abilitățile mele. Apoi restul parcă a venit de la sine!” a explicat Miruna cu înțelepciune.
Întrebată dacă a avut mentori sau susținere în parcursul său educațional, Miruna a vorbit despre importanța familiei și a prietenilor în succesul său. Ea nu a participat la pregătiri suplimentare, considerând că pregătirea primită la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației a fost suficientă. Cu toate acestea, a subliniat că susținerea primită de la cei din jur a avut un impact semnificativ asupra rezultatelor academice. „Toate persoanele din viața mea au jucat un rol important. În primul rând familia, pentru că ei au fost cei care m-au susținut mereu, mai ales emoțional în această perioadă stresantă, iar apoi prietenii și mai ales colegele de la facultate care pentru mine reprezintă adevărate modele pe care le respect enorm,” a mărturisit ea cu recunoștință.
Reușita excepțională a Mirunei la Titularizare va deschide porțile către o carieră în învățământ, iar despre visele și obiectivele sale profesionale pentru viitor, tânăra a vorbit cu multă pasiune. „Cel mai mare vis al meu este să reușesc să-mi pun amprenta asupra educației următoarelor generații. De fapt, ceea ce m-a motivat mai ales să urmez această carieră sunt copiii! Îmi doresc ca fiecare copil căruia îi voi fi educatoare să părăsească grădinița pregătit pentru a face față celorlalte etape din viață!” a subliniat Miruna cu determinare.
Astfel, Miruna Mărginean reprezintă un exemplu demn de urmat pentru toți tinerii care își doresc o carieră didactică, demonstrând că pasiunea, muncă asiduă și susținerea celor dragi pot duce la realizarea visurilor, indiferent de provocările întâmpinate pe drumul educației.
Cu siguranță, viitorul profesorat al Mirunei se anunță promițător și plin de succes în formarea viitoarelor generații.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură”
Cifrele unui deceniu cu Iohannis Președinte al României. Cristian Păun, profesor universitar originar din Alba: „După zece ani ne aflăm într-o mare fundătură” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu o sinteză în cifre a unui deceniu în care Klaus Iohannis a […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 15 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii