FOTO: ”Micul actor” – minispectacol oferit preșcolarilor din Cugir în cadrul proiectului ,,Curcubeul copilăriei”
Casa de Cultură din Cugir a găzduit miercuri, 15 martie, un minispectacol cultural artistic deosebit de atractiv și educativ destinat preșcolarilor de la grădinițele ,,Prichindel” și Voinicel” din localitate, unități arondate Școlii Gimnaziale ,,Singidava” Cugir.
Evenimentul a avut loc ca urmarea unui parteneriat stabilit între Școala Gimnazială ,,Singidava” și Casa Orășenească de Cultură în cadrul proiectului ”Curcubeul copilariei – Ateliere creative pentru preșcolari”.
Principalii protagonişti ai manifestării au fost membrii Cercului de teatru al Casei de Cultură: Știrb Nedel Luana, Borza Helena, Bocșa Amelia, Popescu Mălina, Borza Mateo, Buruiană Adina, Cristea Luiza, Cristea Alessia, Motorga Mihai, Stafie Laurențiu, Țârlea Cristiana, Ștefan Radu pregătiţi de artista și regizoarea Maria Dodoc, care a pus în scenă un fragment din piesa ,,D’ ale carnavalului” de Ion Luca Caragiale.
La rândul lor, elevii Școlii Gimnaziale Singidava: Robert Bîte, Mădălina Puican, Miruna Sitaru, Georgiana Tecșa, Claudia Stan, Denis Spătaru, Flavia Vasile, Roxana Daraban și Andrei Sas coordonați de profesoara Nicoleta Văsuți au prezentat pentru cei mici și nu doar pentru ei, piesa ”L-am visat pe nenea Iancu”.
Publicul spectator a fost reprezentat de preșcolarii de la grădinițele amintite mai sus, însoțiți de părinți, de educatoarele Bîrsan Ilona, Lupu Anișoara, Țenea Norica și Uritescu Cornelia, precum și de elevi ai clasei a IV-a de la Școala Gimnazială ,,Singidava”, înv. Hațegan Corina.
Toți cei prezenți la activitate, au avut ocazia să se bucure și să aplaude, nu doar frumusețea minispectacolului, dar și antrenantele jocuri de animație coordonate de membrii Cercului de teatru în frunte cu actrița Maria Dodoc. Au susţinut atmosfera de joc şi voie bună directorul Casei de Cultură, prof. Rodica Florea, Diane Țigănilă – inspector de specialitate la Casa de Cultură, directorul și directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale Singidava Cugir, profesoarele Floare Vlasea, respectiv Stela Predescu. (C.P.)
[nggallery id=3587]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan
2 noiembrie: 240 de ani de la cea mai mare răscoală țărănească din Transilvania, condusă de Horea, Cloșca și Crișan Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. La ea au participat iobagi […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 3 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 3 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum o zi
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba