Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO. Membrii cercului de lectură de la Colegiul ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la Breaza, alături de alți elevi militari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sfârșitul de săptămână, cuprins în intervalul 23-25 februarie 2018, a reprezentat pentru noi, membrii cercurilor de lectură din cele patru colegii militare din țară o frumoasă poveste scrisă la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza.

Decorul hibernal, ospitalitatea gazdelor, vizita la castelul Iulia Hașdeu, un tărâm al simbolurilor, în care fiecare lucru capătă o anumită semnificație, la  Casa Memorială „Nicolae Grigorescu”, unde am întrat, în taină, pe tărâmul artei românești, toate acestea au deschis calea spre dezbaterea cărților citite. Cum ,,cărțile sunt asemenea unor fluturi”, iar ,,când deschizi o carte, ea zboară …și tu odată cu ea”, am desenat și noi harta magică a sufletelor ce cântă împreună. Am reușit să zburăm într-un Afganistan înfloritor ca mai apoi să îl vedem pe cel distrus de război. Ne-am împrietenit cu Anna Frank, puștoaica prin ochii căreia ororile războiului capătă proporții inimaginabile. Am învățat să trăim si să murim odată cu Charlie Gordon, am ajuns și pe front, printre șenile, tancuri, svastica și steaua roșie. Și toate acestea, prin sărbătoarea ,,cititului împreună”, într-o lună a lui Dragobete.

Acest eveniment a fost unul plin de energie pozitivă și voie bună. Actiunea a fost una deosebită deoarece am reușit să descoperim multe alte perspective, puncte de vedere, idei. Totodată, pe durata întâlnirii, am avut momente de destindere în care am cantat și am glumit împreună, am celebrat armonia sufletelor pasionate de carte și frumos.

În ceea ce ne privește, întâlnirea a lasat o urmă plăcută în sufletele noastre, iar activitățile  desfășurate au fost unice, memorabile.

Le multumim colegilor de la Breaza pentru ospitalitatea cu care ne-au primit și ambientul placut pe care l-au creat, iar celorlaţi colegi, le mulţumim pentru implicarea lor.

Text: El. sergent Ramona Gălățan, Colegiul Militar Alba.

Foto: Gratiela Mihaescu, Colegiul Militar Breaza

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

1 martie – 28 mai 2024: Campanie de colectare a deșeurilor voluminoase în județul Alba. Localități și program

Ziarul Unirea

Publicat

în

În 1 martie începe o nouă campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase în ZONA 1 a județului ALBA, adică în orașele Alba Iulia, Aiud, Teiuș și Ocna Mureș și comunele Ciugud, Berghin, Ohaba, Mihalț, Stremț, Galda de Jos, Cricău, Întregalde, Ighiu, Sântimbru, Râmeț, Rădești, Rimetea, Lopadea Nouă, Livezile, Mirăslău, Ponor, Hopârta, Fărău, Noșlac, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea