FOTO: Mașină furată de un minor de 17 ani dintr-o comună din Hunedoara, găsită în Alba, la Șibot

O mașină furată luni, a doua zi de Paști, dintr-o comună din județul Hunedoara a fost găsită de polițiști în județul Alba, la Șibot. Hoțul, care a profitat de faptul că a găsit cheile în contact, avea 17 ani și era din comuna Romos. 

Potrivit IPJ Hunedoara, în data de 09.04.2018, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Romos, cu privire la faptul că a constatat i-a fost sustras autoturismul. Tânărul le-a declarat polițiștilor că a parcat autoturismul respectiv în data de 08.04.2018, în jurul orei 20:00, în faţa locuinţei, însă nu l-a asigurat corespunzător, iar cheile maşinii se aflau în contact.

În cauză, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Orăștie au  întocmit dosar penal, iar în activităților întreprinse au reuşit, în scurt timp, identificarea prezumtivului autor al faptei.

Acesta este un minor în vârstă de 17 ani, din comuna Romos, faţă de care poliţiştii vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere.

Autoturismul a fost identificat pe raza localității Șibot, din județul Alba, și restituit părții vătămate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Pentru prevenirea acestui gen de evenimente nedorite, poliţiştii le recomandă posesorilor de autoturisme să îşi ia următoarele măsuri de precauţie: 

  • contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare-antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care, odată activate, descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;
  • asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor şi parcarea acestora, pe durata nopţii, în locuri iluminate (de unde pot fi observate de către proprietari);
  • proprietarii de autoturisme, atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul celor cercaţi cu legea: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „diplomat”, aparatură electronică, etc.;

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Sileanu! 12 aprilie 2018 at 7:24

Ma mir ca i s-a inapoiat proprietarului !Acum cativa ani (5) si mie mi s-a furat masina,a fost gasita in R. Valcea si desi m-am prezentat cu toate actele de proprietate,dupa un an de zile o procuroare incepatoare i-a facut-o cadou hotului…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...