Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Mașină furată de un minor de 17 ani dintr-o comună din Hunedoara, găsită în Alba, la Șibot

Ziarul Unirea

Publicat

în

O mașină furată luni, a doua zi de Paști, dintr-o comună din județul Hunedoara a fost găsită de polițiști în județul Alba, la Șibot. Hoțul, care a profitat de faptul că a găsit cheile în contact, avea 17 ani și era din comuna Romos. 

Potrivit IPJ Hunedoara, în data de 09.04.2018, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Romos, cu privire la faptul că a constatat i-a fost sustras autoturismul. Tânărul le-a declarat polițiștilor că a parcat autoturismul respectiv în data de 08.04.2018, în jurul orei 20:00, în faţa locuinţei, însă nu l-a asigurat corespunzător, iar cheile maşinii se aflau în contact.

În cauză, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Orăștie au  întocmit dosar penal, iar în activităților întreprinse au reuşit, în scurt timp, identificarea prezumtivului autor al faptei.

Acesta este un minor în vârstă de 17 ani, din comuna Romos, faţă de care poliţiştii vor efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere.

Autoturismul a fost identificat pe raza localității Șibot, din județul Alba, și restituit părții vătămate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Pentru prevenirea acestui gen de evenimente nedorite, poliţiştii le recomandă posesorilor de autoturisme să îşi ia următoarele măsuri de precauţie: 

  • contactarea firmelor specializate în comercializarea şi instalarea de sisteme de alarmare-antifurt, pe autoturisme, în vederea cumpărării unor asemenea sisteme care, odată activate, descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor;
  • asigurarea autoturismelor prin încuierea uşilor şi parcarea acestora, pe durata nopţii, în locuri iluminate (de unde pot fi observate de către proprietari);
  • proprietarii de autoturisme, atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul celor cercaţi cu legea: genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „diplomat”, aparatură electronică, etc.;

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut

Bera Larisa

Publicat

în

LISTA actualizată | ATENȚIE la apa pe care o beți: 64 de izvoare și fântâni din Alba NU au apă bună de băut Direcția de Sănătate Publică Alba îndeamnă cetățenii să verifice întotdeauna sursa apei înainte de consum. Este important ca, în cazul izvoarelor neconforme, să se evite consumul direct și să se opteze pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea