Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Masă festivă pentru copiii de la Centrul Educaţional de Zi ,,Sfântul Nicolae” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Centrul Educaţional de Zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia a reluat, după minivacanța de Paști, activitățile educaționale, de dezvoltare personală și recreative pentru cei 25 de copii beneficiari. Copiii s-au bucurat de o masă festivă ce a avut un meniu tradițional de sărbători.

Ei au ciocnit ouă roşii, au servit gustări reci iar la final cozonac şi prăjituri. Cei mici au confecţionat coşuleţe cu tematică pascală iar cei mari au cântat împreună ,,Hristos a înviat!. De asemenea, a fost  organizat și un concurs denumit ,,Cel mai tare ou prin care copiii și-au dovedit ingeniozitatea.

Centrul Educaţional de Zi ,,Sfântul Nicolae” din Alba Iulia funcţionează în baza unui parteneriat încheiat între Primăria Municipiului Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, oferind ocrotire şi sprijin unui număr de 25 de copii din municipiu aflaţi în risc de abandon şcolar.

Principalul obiectiv al acestui centru este prevenirea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor şcolare pentru copiii care se află în situaţii de risc de abandon şi eşec şcolar, care provin din diferite medii sociale, din categorii de grupuri vulnerabile. Astfel copiii beneficiază de o masă caldă de prânz, primesc rechizite şcolare şi sunt meditaţi gratuit de cadre didactice specializate care îi ajută să îşi îmbunătăţească situaţia şi rezultatele şcolare. De asemenea, beneficiază şi de activităţi de dezvoltare personală dar şi de activităţi recreative sau de petrecere a timpului liber.

[nggallery id=5430]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea