Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Pompieri voluntari din Abrud au deszăpezit 17 gospodării din Buzău şi le-au dus sinistraţilor ajutoare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

15 pompieri voluntari din Abrud, sensibilizaţi de ceea ce se întâmplă în judeţele grav afectate de ninsoare, au sărit în ajutorul semenilor din judeţul Buzău. Cu două autoutilitare şi un jeep, încărcate cu 400 de pâini, 400 de conserve, 120 de baxuri de apă, dulciuri, făină, haine dar şi dotaţi cu lopeţi, drujbe, topoare au pornit vineri seară spre Buzău pentru a da o mână de ajutor oamenilor prinşi în troiene.

„Când am văzut la televizor ce nenorocire e acolo am pornit repede o campanie umanitară şi cu ajutorul oamenilor de bine din Abrud am reuşit să strângem pâine, conserve, făină, dulciuri, haine şi vineri seara împreună cu 14 colegi de la Fundaţia Pompierilor Voluntari din Abrud am pornit la drum”, a povestit Constantin Sicoe, pompier voluntar în Abrud.

*Zăpadă de 5 metri şi case acoperite complet de zăpadă

În cele două zile cât au stat în Buzău pompierii voluntari din Abrud au deszăpezit 17 gospodării din localităţile Heliade Rădulescu şi Zidurile. „Când am ajuns acolo nu ne-a venit să credem ce vedem, pe alocuri zăpada avea mai mult de 5 metri. Unele case erau complet acoperite de zăpadă, şi la altele zăpada chiar depăşea coama casei cu 1 metru şi jumătate. Când am ajuns noi în Heliade Rădulescu oamenii erau disperaţi, nu-i mai vizitase nimeni de o săptămână, nu aveau curent, apă, mâncare, erau complet abandonaţi. Am împărţiti personal toate ajutoarele pe care le-am dus cu noi”, a mai spus Constantin Sicoe. Acesta a ţinut să mulţumească celor de la Companie Roşia Montană Gold Corporation care le-a pus la dispoziţie pompierilor voluntari din Abrud pentru campania din Buzău o maşină de teren dar şi doi oameni care i-a însoţit pe voluntari în misiunea lor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea