Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Mama, chipul iubirii și al frumosului, sărbătorită la Roșia de Secaș

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Ziua de 8 Martie a reprezentat un prilej de mare bucurie, emoție și sărbătoare la Așezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș.

Cei 25 de copii care frecventează centrul de zi din cadrul așezământului au sărbătorit persoana cea mai dragă sufletului lor și anume mama. Aceștia le-au pregătit mamelor mărţişoare, felicitări, flori şi o serbare sub îndrumarea preotului paroh, a asistentului social și a cadrelor didactice din cadrul centrului de zi. La finalul serbării toți cei prezenți au servit fructe, prăjiturele și suc.

„Iubire, dor, bunătate, respect și frumos. Acestea au fost virtuțile și calitățile pe care copiii din centrul de zi le-au descoperit cu ocazia Zilei de 8 Martie, în persoana cea mai dragă sufletului lor, mama. Copiii au pregătit din timp mici cadouri mamelor iar prin intermediul cântecelor şi al poeziilor le-au trasmis urările lor de la mulți ani, sănătate bucurii și împliniri” a precizat părintele Nicolae-Viorel Bîldea, coordonatorul Așezământului Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș.

Tot cu ocazia Zilei de 8 Martie, reprezentanții așezământului social au adus un zâmbet și bunicuțelor beneficiare ale Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice. Acestea au primit flori și felicitări precum și pachete cu alimente.

În cadrul Așezământului Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș funcționează două servicii: Centrul de zi pentru copii și Serviciul de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice.

Centrul de zi pentru copii a fost înființat în anul 2004 și funcţionează printr-un parteneriat încheiat între Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Primăria comunei Roșia de Secaș și Parohia Ortodoxă Roșia de Secaș. Beneficiarii acestui centru sunt 25 de copii din localitate care primesc sprijin în efectuarea temelor, masă caldă și gustare, consiliere socială, psihologică și pastorală, servicii educative și de socializare, toate acestea pentru scăderea riscului de eșec școlar.

Serviciul de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice a fost înfințat în anul 2008 și face parte din rețeaua de servicii de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice coordonată de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Scopul acestui serviciu social este de a veni în sprijinul persoanelor vârstnice, singure, bolnave, sărace, aflate în stare de semidependență.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea

Unirea Ziarul

Publicat

în

Până la ce vârstă pot să lucreze profesorii pensionabili și să rămână titulari. Data limită până la care pot depune cererea Profesorii pensionabili pot cere să rămână titulari chiar până la vârsta de 70 de ani! Potrivit calendarului mișcării personalului didactic, anexă a Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic în anul școlar 2025-2026 aprobată prin Ordinul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea