Rămâi conectat

Actualitate

FOTO | Majorarea prețurilor la carburanți de la 1 iulie 2024. Cât costă motorina și benzina la o benzinărie din Alba Iulia după scumpiri

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Majorarea prețurilor la carburanți de la 1 iulie 2024. Cât costă motorina și benzina la o benzinărie din Alba Iulia după scumpiri

Astăzi, 1 iulie 2024, a intrat în vigoare a doua majorare de accize la carburanți, ceea ce a făcut ca prețurile la carburanți să se majoreze cu aproximativ 40 de bani/ litru.

Citește și: Salariul minim brut se majorează începând de astăzi, 1 iulie 2024. Câți bani primesc angajații în mână

Scumpirile înseamnă că fiecare plin făcut de la 1 iulie, calculat la un rezervor de 40 de litri, va duce în vistieria statului aproape 20 de lei în plus din accize.

În urma deciziei Guvernului de la finalul anului trecut, luni, motorina se va scumpi cu 40 de bani/l, iar benzina cu 43 de bani/l, ceea ce va însemna că şoferii vor scoate în plus din buzunar 16 lei, respectiv 17,2 lei pentru un plin. Asta după ce, din acelaşi motiv de politică fiscală, benzina s-a scumpit cu 29 bani/l, iar motorina, cu 26 bani/l, în ianuarie, scrie News.ro.

„În fapt, este o actualizare cu inflaţia. Este un demers prevăzut în directiva Uniunii Europene privind actualizarea accizelor”, a declarat Marcel Boloş, ministrul Finanţelor.

Din preţul unui litru de combustibil, statul colectează 41%, prin TVA şi accize. Restul de 59% reprezintă partea producătorului şi distribuitorului.

Specialiștii se așteaptă ca scumpirea combustibililor să se propage mai departe și să ducă la creșteri de preț la alimente și servicii.

România se află pe locul al 3-lea in Uniunea Europeana în topul ţărilor cu cei mai ieftini carburanţi, după Bulgaria şi Malta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

RESTRICȚII de circulație pe autostrada A10 Sebeș-Turda: Rost de dilatație deteriorat din cauza caniculei

Ziarul Unirea

Publicat

în

RESTRICȚII de circulație pe autostrada A10 Sebeș-Turda: Rost de dilatație deteriorat din cauza caniculei Se circulă cu restricții de viteză pe autostrada A1- Sebeș-Turda, din cauza unor lucrări la rostul de dilatație, deteriorat din cauza caniculei, a anunțat DRDP Cluj. Citește și: 15-16 iulie 2024 | COD ROȘU de CANICULĂ în Alba: Maximele ajung la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea