Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

FOTO. Lunetiștii au luat cu „asalt” Alba Iulia. Măsuri de securitate extreme în zona Parcului Unirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

S-au luat măsuri de securitate extreme cu ocazia zilei de 1 Decemebrie. Organizatorii evenimentelor au luat şi ”obişnuitele” măsuri de securitate, astfel toate clădirile din zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 sunt „împânzite” de lunetiști.

Organizatorii evenimentelor ce au loc duminică, 1 decembrie, la Alba Iulia au luat şi ”obişnuitele” măsuri de securitate.

Pe Casa de Cultură a Sindicatelor, pe acoperişul blocurilor M din imediata apropiere a parcului şi în turla Catedralei Încoronării, au fost amplasaţi agenţi ai serviciilor de pază şi protecţie. De asemenea, în locurile respective au fost montate arme de mare putere, cu lunetă. Măsurile de securitate vizează prezenţa la Alba Iulia a prim-ministrului Ludovic Oban, alături de o parte dintre miniştri, dar şi buna desfăşurare a paradei militare, programate la ora 13,00 pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 se desfăşoară ceremonia militară – defilarea trupelor şi tehnicii militare.

Este vorba despre 18 detaşamente de defilare pe jos cu aproximativ o mie de persoane din Ministerul Apărării Naţionale (Statul Major al Forţelor Terestre, Statul Major al Forţelor Aeriene, Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii şi Comandamentul pentru Forţele pentru Operaţii Speciale), Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei (Administraţia Naţională a Penitenciarelor) şi Serviciul Român de Informaţii – şi tehnică şi echipamente de luptă.

– 17 detaşamente de defilare pe roţi cu aproximativ 70 mijloace tehnice (transportoare amfibii blindate, instalaţii aruncătoare proiectile reactive, diferite complexe de artilerie antiaeriană, inclusiv autopropulsată, sisteme de rachete sol-aer, autospeciale de geniu, sisteme de comunicaţii şi informatică, tehnică de luptă ale forţelor pentru operaţii speciale, radare mobile, autospeciale de intervenţie ale celorlalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională) şi aproximativ 15 aeronave militare ale Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” (elicoptere IAR 330 şi avioane MiG 21 LanceR). La aceste evenimente participă şi premierul Ludovic Orban, care va fi însoţit la Alba Iulia de doi sau trei minştri. Acesta va sta aproximativ 4 ore la Alba Iulia.

surse: adevărul


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mâncarea considerată junk-food ar putea să dispară din apropierea școlilor și grădinițelor: Ce prevede proiectul legislativ propus de Ministerul Sănătății

Bogdan Ilea

Publicat

în

Mâncarea considerată junk-food ar putea să dispară din apropierea școlilor și grădinițelor: Ce prevede proiectul legislativ propus de Ministerul Sănătății Ministerul Sănătății a propus un proiect legislativ care interzice comercializarea junk food-ului. Dacă va fi adoptat, vânzarea de pizza, chipsuri și sucuri va fi ilegală la o distanță mai mică de 500 de metri de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea