FOTO. Lucrările la secția ultramodernă de psihiatrie, cu centru de relaxare în partea superioară, vor începe în circa două luni. Spitalul din Alba Iulia a obținut toate avizele și autorizațiile

Paul Voicu - Primar 2020

Lucrările la secția de psihiatrie ultramodernă, cu centru de relaxare în partea superioară a clădirii, proiectată cu zone verzi, băncuţe, jardiniere şi gazon, vor începe în circa două luni. Reprezentanții Spitalului au obținut toate avizele și autorizațiile pentru construcție, ”după un an de chinuri”, a spus, joi, managerul instituției, ec. Nicoleta Coșarcă.  

Psihiatrie07Directorul financiar contabil, Diana Mârza, a declarat că în sfârșit s-au obținut toate avizele și autorizațiile.

ELIT

”În sfârșit avem toate avizele pentru construcția secției de psihiatrie din curtea spitalului și putem începe procedura de achiziție. Foarte greu a mers din punctul acesta de vedere anul acesta. Începe procedura de achiziție, durează două luni, avem toate avizele și autorizațiile”, a spus Diana Mârza în cadrul conferinței de presă.

În noua secţie de psihiatrie ce va fi amenajată în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba va investi 6 milioane de lei.

Mihail David - 2020

Secţia va avea 50 de paturi, iar termenul de execuţie va fi de circa 24 de luni.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Construcţia este inedită prin faptul că, în partea superioară, urmează să fie amenajat un spaţiu de relaxare cu zone verzi, băncuţe, jardiniere şi gazon artificial. Totodată, pentru a asigura independenţa energetică vor fi montate panouri solare.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, a declarat, la începutul anului 2016, într-o conferinţă de presă, că investiţia reprezintă o necesitate, deoarece vechea secţie funcţionează într-un ”spaţiu istoric, impropriu”.

”După foarte multe căutări s-a găsit această soluţie, construcţia unei secţii noi în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia. Este mai costisitoare decât ne-am imaginat noi, pentru că iniţial am mers pe soluţii de reabilitare a unor spaţii existente. Aceasta a fost singura soluţie pe care Consiliul Judeţean Alba s-a angajat să o finanţeze pe o perioadă de doi ani”, afirma Coşarcă.

La rândul său, directorul financiar contabil al instituţiei, Diana Mârza, explica, la aceeaşi conferinţă de presă, că întreaga clădire va fi formată din demisol, parter, etajul întâi şi etajul doi, iar saloanele vor fi prevăzute cu băi, sistem detecţie incendiu şi sistem apelare asistente. Fiecare salon va avea maxim trei paturi.

”La demisol va funcţiona arhiva spitalului, vor fi mutate toate atelierele şi spaţiile de depozitare ale blocului alimentar. La parter va funcţiona ambulatoriul secţiei de psihiatrie, zona de internare, filtru, izolatoare, inclusiv sala de vizitare. La etajul 1 vor funcţiona 25 de paturi, o sală de mese, un oficiu, etc. Aici vor fi internate persoane de sex feminin şi vor fi amenajate cabinetele medicilor. La etajul al doilea vor fi 25 de paturi pentru pacienţii de sex masculin, sală mese, oficiu, club şi alte cabinete ale medicilor”, a spus Diana Mârza.

Totodată, construcţia va fi prevăzută cu trei lifturi – unul pentru alimente, unul pentru personal şi altul pentru pacienţi.

În clădirea în care a funcţionat vechea secţie de psihiatrie se va înfiinţa un muzeu de icoane.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...