Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Localnicii din Apuseni, terorizați de porcii mistreți care le distrug terenurile și culturile. „Ne mănâncă efectiv, vin lângă casă în turme de 50-100”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Situație periculoasă pentru locuitorii comunei Scărișoara, satele Preluca, Purcelești, Sfoartea și Negești, care se tem pentru viața lor din cauza cârdurilor mari de porci mistreți care le dau târcoale. Turme de 50-100 de sălbăticiuni distrug terenurile localnicilor, făcând prăpăd peste tot pe unde ajung.

 

Locuitorii din Apuseni sunt disperați, iar porcii mistreți au spulberat liniștea satelor de munte. Aceștia spun că sunt nevoiți să stea de pază noapte de noapte și să găsească mereu noi modalități să sperie animalele sălbatice.

Pe unde au trecut mistreții, terenurile au fost compromise, se plâng oamenii. Disperați, ei se tem să mai iasă noaptea din locuințe.

Sătenii mai spun că, în ultima perioadă, porcii mistreți s-au înmulțit foarte mult și cu greu reușesc să îi sperie.

„Ne mănâncă mistreții efectiv. Nu mai putem să ținem nimic de ei, vin lângă casă în turme de 50-100. Toate terenurile sunt vraiște, nu știm unde ar trebui să facem o sesizare, deoarece nu mai poți să ai vreo cultură sau ceva, acum distrug în totalitate terenurile agricole! Vă rugăm, poate se sesizează cineva, ne e frică și să mai ieșim din case noaptea!!”, spun oamenii ajunși în culmea disperării.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea