FOTO, LIVE VIDEO: 161 de ani de la MICA UNIRE, marcați la Alba Iulia. HORA Unirii, evocare istorică și spectacol artistic, la Sala Unirii

Autoritățile din Alba au sărbătorit Unirea Principatelor Române din data de 24 ianuarie 1859 printr-un eveniment organizat la Sala Unirii menit să readucă în atenţia publicului importanţa acestei date. Cei prezenți au putut asista la un moment de evocare istorică privind semnificaţia zilei sărbătorite și au putut urmări un program artistic, susținut de elevi ai Liceului de Muzică și Arte Plastice ”Regina Maria” Alba Iulia.

Unirea cea mică de la 1859 şi reformele lui Alexandru Ioan Cuza au pus bazele României moderne, constituind primul pas spre evenimentul de la 1918, Marea Unire.

Evenimentul prin care albaiulienii au dorit să rememoreze evenimentele de la 24 ianuarie 1859, s-a desfăşurat cu începere de la ora 10.00. Citește și: 24 ianuarie: Mica Unire şi ziua lui Badea Cârţan, un dac coborât de pe Columnă, zi cu dublă semnificație

Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României după care, într-un cadru solemn, s-a vorbit despre semnificaţia zilei, importanţa Unirii de la 1859.

A urmat un program artistic susţinut de elevii de la Liceul de Muzică și Arte Plastice ”Regina Maria” Alba Iulia au prezentat o serie de cântece și dansuri populare.

La finalul evenimentului, pe ritmurile cântecului ”Hai să dăm mână cu mână”, toţi cei prezenţi au încins o horă  în faţa Sălii Unirii din Alba Iulia.

Reprezentanți ai autorităţilor locale şi judeţene, Garnizoana Alba, IPJ, ISJ, politicieni şi albaiulieni care iubesc și simt românește s-au unit şi au jucat Hora Unirii în Cetate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...